Muhalefetin söz hakkı kısıtlanıyor

TBMM İçtüzüğü değişikliği teklifi, yarın görüşülecek

31.01.2012 20:06

TBMM - AKP'nin, TBMM Genel Kurulunun gündemi ve çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi.
AKP grup başkanvekillerinin TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik yapılması teklifi yarın görüşülecek. Genel Kurul, teklifin görüşmeleri tamamlanıncaya kadar çalışacak.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi önerinin İçtüzük'e aykırı olduğunu savundu.

-''Muhalefetin söz hakkı kısıtlanıyor''-

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, İçtüzük değişiklik teklifinin, muhalefetin söz hakkını kısmaya yönelik olduğunu savundu. Teklifin, TBMM İçtüzüğüne aykırı olduğunu ileri süren Hamzaçebi, teklifin milletvekilleri tarafından verilmesi gerektiğini, siyasi partilere böyle bir hak tanınmadığını ifade etti.
Hamzaçebi, ''AKP, demokrasiyi çoğunluk yönetim olarak algılıyor. Demokrasi bu kadar basite indirgenecek bir kavram değil, sivil toplumla düşünülmesi gerekir. Devlete dayanmaması, demokrasiyi güçlü kılar. Kral ya da diktatörün yerine çoğunluğu koyarsanız, kral veya diktatörden hiç farkı olmaz, hatta daha tehlikelidir. Hiçbir demokraside çoğunluk bu şekilde anlaşılmaz, kullanılmaz'' dedi.
Teklifin ''muhalefete sus, konuşmayacaksın'' dediğini belirten Hamzaçebi, muhalefetin grup önerileriyle önemli konuları gündeme getirdiğini söyledi. Hamzaçebi, ''Teklif parmaklara güvenmektedir ama parmakların aklı yoktur. Bunu ben değil, sizin bir arkadaşınız söylüyor'' diye konuştu.
AKP Grup önerisinin kabul edilmesinin ardından birleşime yarım saat ara verildi.



Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm almak zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.