Sıfıra sıfır, elde var sıfıır

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ
TAM BİR FİYASKOYLA SONUÇLANMIŞTIR
(SIFIRA SIFIR, ELDE VAR SIFIR)

Memurlarımız ilk defa yeni yıla zamsız maaşla girmişlerdir. Hükümet bunun gerekçesini 12 Eylül Referandumu ile memurlara tanındığı iddia edilen ?toplu sözleşme hakkı?na ilişkin uyum yasasının çıkarılmamış olması olarak gösterdi.
Toplu sözleşme masasına memur sendikası konfederasyonlarından Memur-Sen % 16 artış ve taban aylığına 120,00 TL zam, Türkiye Kamu-Sen %10 +10 artış ve taban aylığına 100,00 TL zam ve KESK ise %30 artış talebiyle oturmuşlar; Hükümet ise en son % 3,5 + 4 zam vermiş; Hakem Heyetine % 0,5?lik bir takdir bırakmıştı.
Hakem Heyeti kararı öncesi herkes 2012 memur maaş zamlarının Hakem Heyetinden % 4+4 şeklinde çıkacağını tahmin ediyordu ve nitekim Hakem Heyeti verdiği kararla tahminleri boşa çıkarmayarak zam oranını 2012 için % 4+4, 2013 yılı için ise % 3+3 olarak açıkladı.
Bu zam oranı, iyimser bir tahminle beklenen enflasyon seviyesindedir. Çünkü Hükümetin enflasyon hedefleri bu güne kadar hiç tutmamıştır. Örneğin, 2010 yılı enflasyon hedefi % 5,3 iken gerçekleşme % 6,4, 2011 hedefi de % 5,3 iken gerçekleşme % 10,5 olmuş ve memurlara geçmişe yönelik olarak enflasyon farkı verilmiştir.
Hükümet 2012 yılı enflasyon hedefini % 5,2 olarak açıklamasına rağmen, Merkez Bankası şu anda bu hedefi % 6,5 olarak revize etmiştir. TÜİK ise 2012 Nisan ayı itibariyle enflasyonu (TÜFE) 2011 Aralık ayına göre % 3,1 olarak açıklamış ve böylece yılsonu enflasyonunun % 8?leri aşacağı veya en azından bu seviyelerde gerçekleşeceği ortaya çıkmıştır. Hakem Heyetinin % 4+4?lük zammı enflasyon seviyesindedir.
Kaldı ki son bir yıl içinde elektrik %18, doğalgaz %35, benzin %17, mutfak tüpü ise %19 oranında zamlanmıştır. Ayrıca Hükümet, Genel Kurul gündeminde bulunan ve bugünlerde yasalaşacak olan bir Kanun Tasarısı ile sigaraya zam yapmanın hazırlığı içerisindedir.
Öte yandan, Hükümet 2012 yılı büyüme hedefini % 4,0 olarak açıklamıştır. Ekonomide toplam gelir yüzde 4 artarken bu gelir artışından memurlara pay verilmemektedir. Büyük iddialarla Anayasa?ya giren ?toplu sözleşme? memurlara bir şey vermemiştir. Bu durum ?sıfıra sıfır, elde var sıfır?  demektir.
12 Eylül Referandumu öncesinde Sayın Başbakan ve AKP sözcüleri, ?memurlarımız yıllarca toplu sözleşme hakkı istediler, verilmedi; bu hakkı da biz veriyoruz.? Diyerek propaganda yürüttüler.
CHP olarak, ?Burada büyük bir aldatmaca var, memurlar yıllarca toplu sözleşme hakkı değil, ?Grevli toplu sözleşme hakkı? istediler. Grev hakkı olmadıktan sonra, Anayasadaki ?toplu görüşme? ifadesinin ?toplu sözleşme? olarak değiştirilmesi büyük bir aldatmacadır.? dedik. Ancak, memurların haklarını savunmak yerine AKP?nin siyasi propagandasını meşrulaştırmanın peşine düşen bazı memur sendikaları farklı şeyler söyledi. Zaman, bizi haklı çıkardı. 
Bugünkü ?toplu sözleşme? düzeni 12 Eylül 2010 öncesindeki ?toplu görüşme? düzeninin gerisindedir. Ortada toplu sözleşme diye bir şey yoktur. Anayasa değişikliğinin tam bir aldatmaca olduğu ortaya çıkmıştır. 2.5 milyonu memur, 1.8 milyonu memur emeklisi olmak üzere 4.3 milyonluk bir kitle aldatılmıştır.
12 Eylül 2010 referandumunda Anayasa değişikliklerine ?Evet? çağrısı yapan memur sendikalarına şimdi düşen görev en azından memurlardan özür dilemektir.

M. Akif HAMZAÇEBİ
İstanbul Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen biraz zaman beklemek zorunda.