Sayın Başbakan'ın, hükümetin çapı Kandil'e gitmeye yetmiyor.

Hamzaçebi'den Başbakan'a "Çap" yanıtı
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine, "Sayın Başbakan siz Kandil'e gitme iktidarını gösteremeyen bir başbakansınız. Yani Sayın Başbakan'ın, hükümetin çapı Kandil'e gitmeye yetmiyor. Sayın Başbakan önce kendi çapını bir değerlendirsin" yanıtını verdi. -Hamzaçebi, "MHP'ye AKP'nin vagonu olmak yakışmıyor. TBMM sorunların konuşulacağı yerdir. TBMM böyle bir ortamda toplanmayacakta ne zaman toplanacaktır ben sormak istiyorum" dedi.

08.08.2012

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısına olumsuz yanıt vermesini, ''Sayın Erdoğan, TBMM'ye gelip, mahcup olmaktan korkuyor. Terörle mücadelede vereceği bilgilerin, milleti, TBMM'yi tatmin etmeyeceğinden endişe ediyor'' diye değerlendirdi.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis'in 14 Ağustos'ta olağanüstü toplanmasına yönelik çağrılarını, TBMM Başkanlığı'na dün sunduklarını anımsattı.

CHP Grubu olarak, belirlenen gün ve saatte TBMM Genel Kurulu'nda hazır olacaklarını belirten Hamzaçebi, yaptıkları çağrının kapsamının, herkes tarafından çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Hamzçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çağrının içeriğinden haberdar olmadığının veya haberdar olmakla birlikte konuyu saptırdığının anlaşıldığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Çağrımızın gerekçesinde şunları söylüyoruz: Türkiye ulusal, iç güvenliği açısından son dönemlerde ucu belirsiz olan tehlikeli sürece girdi. Türkiye, Güneydoğu'daki bütün komşularıyla kavgalıdır. Terör örgütü, yürütülen mücadele sürecinde yöntem değiştirmiştir; eskiden vur-kaç yöntemi izlerken, şimdi vur-kal yöntemini izliyor. Şemdinli'de silahlı kalkışma meydana geldi. Böyle bir süreçte, TBMM, yani milli idarenin toplanıp bu durumu değerlendirmesi gerekir. Talebimizin birinci gerekçesi budur, genel görüşmedir. Genel görüşme, İçtüzüğe göre, devlet ve toplum hayatını ilgilendiren konularda hükümetin, TBMM'ye, yani millete bilgi vermesidir. Hükümete, politikalarla ilgili TBMM'ye bilgi verme çağrısında bulunuyoruz. Toplantı çağrısında ortaya koyduğumuz ikinci gerekçe; terör örgütü ve terör karşısında TBMM'nin kararlılığını vurgulamak, milli iradenin, güvenlik güçlerimizin, terörle mücadele eden politikaların arkasında olduğunu ifade etmektir. TBMM'nin terör karşısında kararlılığını vurgulamaktır. Bu ikisi dışında, toplantı çağrımızın herhangi bir gerekçesi yoktur.''

-''KANDİL'E GİTMEYE CESARET EDEMEYEN HÜKÜMET''-

Hamzaçebi, Erdoğan'ın, bu çağrıya katılmayacaklarını söylediğine işaret ederek, bunun, ''Ben TBMM ve millete bilgi vermeyeceğim. TBMM'nin, terörle mücadele konusundaki kararlığına, bu yöndeki niyet beyanına da ihtiyacım yok'' anlamına geldiğini öne sürdü.
Erdoğan'ın aklında başka şey bir şey bulunduğunu ifade eden Hamzaçebi, ''O da; TBMM'ye gelip, mahcup olmaktan korkuyor. Terörle mücadelede vereceği bilgilerin, milleti, TBMM'yi tatmin etmeyeceğinden endişe ediyor. Yoksa hangi hükümet, TBMM'nin terörle mücadeledeki kararlığını vurgulamasını, bu desteği almak istemez- Aslında bunu ister ama Başbakan'ın endişesi farklıdır'' diye konuştu.


Milli iradeden kaçan, demokrasiyi içselleştirememiş bir anlayışın parlamentoya gelmeyebileceğini vurgulayan Hamzaçebi, bunun, Erdoğan'ın, ''otoriter anlayışının uzantısı'' olduğunu iddia etti.


-"ÇAP" YANITI-

"Sayın Başbakan üslubunu çirkinleştiriyor ve Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak da çok üslup dışı kelimeler kullanıyor, "senin ağırlığın ne, gramın ne, senin çapın ne' gibi sorular soruyor" diyen Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Ben de bu çerçevede Sayın Başbakan'a bazı sorular sormak istiyorum. Sayın Başbakan siz Kandil'e gitme iktidarını gösteremeyen bir başbakansınız. Yani Sayın Başbakan'ın, hükümetin çapı Kandil'e gitmeye yetmiyor. Kandil'e gitmeye cesaret edemeyen bir hükümet var. 7 Kasım 2011 tarihinde TBMM'den sınır ötesi harekât için hükümet yetki aldı. O tarihten bu yana Kandil'e hükümet gidemiyor. Sayın Başbakan'ın çapı Kandil'e asker göndermeye yetmiyor. Sayın Başbakan'ın çapı PKK'nın elinde 19 Ağustos'ta bir yılını dolduracak olan kaymakamı oradan kurtarmaya yetmiyor. Sayın Başbakan Barzani'den yardım istedikçe batağa saplanan bir hükümetin başbakanıdır. Pusulası Barzani olan pusulası birtakım güçler olan hükümetin ufkunun çapının terörü yenmesi mümkün değildir. Gün milli birlik günüdür, kardeşlik günüdür, biz bu dayanışmayı göstermek için TBMM'yi toplantıya çağırırken bundan kaçınan bir hükümet var.


Sorun, karakol duvarlarının güçlü olup olmaması değil, Hükümetin güçlü olup olmamasıdır. 1997'te bir kuvvet komutanı, Hatay'da bir konuşma yaparak, terör örgütü liderini Suriye'nin dışına koydurmuştu. O zamanki karakol duvarları bugünkünden daha güçlü değildi. O zaman güçlü Hükümet, Türkiye vardı. Gazete manşetlerini teslim alarak, iç politikaya yüklenerek kendinizi güçlü göstermeniz yetmiyor. Halep oradaysa arşın burada. Siz politikanızla, Suriye'nin kuzeyinde, PKK'nın yönetimde bir bölge oluşturdunuz. Artık Esad'ın gitmesi veya gitmemesinin herhangi bir önemi kalmamıştır. Esad'ın gitmesi veya gitmemesi halinde Türkiye'nin PKK ile olan sınırı 500 km daha artmıştır" ifadesini kullanan Hamzaçebi, "Hükümet bunun hesabının versin, Sayın Başbakan önce kendi çapını bir değerlendirsin. Komşularla sıfır sorun noktasından, Türkiye'yi nereye götürdüğünü görsün. 61. Hükümet programı açıklanırken, Sayın Başbakan, terörle ilgili tek bir cümle etmedi.''


Hamzaçebi, Erdoğan'ın, Geçimli Karakolu'na yapılan saldırı ve 2009'daki Reşadiye saldırısının ardından yaptığı açıklamalara işaret ederek, ancak bunların sadece gazete manşetleri için verilen cümleler olduğunu ileri sürdü. Hamzaçebi, sözlerini, ''Bir taraftan Oslo'da PKK ile görüşmeler yürüteceksiniz diğer yandan iç politikaya yönelik gazete manşetlerine oynayan cümleler sarf edeceksiniz. İnandırıcı değilsiniz, güven vermiyorsunuz. Oslo'da terör örgütüne verdiğiniz eli, bugün kurtaramamış olduğunuzu görüyoruz. Elinizi verdiniz, kolunuzu kurtaramıyorsunuz. Biz sizin o kolunuzu kurtarmak için yollardayız'' diye sürdürdü.


Başbakan'ın, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğini ve Salı günkü toplantıya gelmeyeceğini ifade ettiğini belirten Hamzaçebi, "Salı günü biz TBMM'de hazır olacağız, görevimizi yapacağız, amacımız hükümetin politikaları konusunda hükümetten bilgi almaktır ve TBMM'nin terörle mücadele konusunda tavizsiz bir şekilde güvenlik güçlerimizin arkasında olduğunu vurgulamaktır. Niyetimiz budur ama bu niyete Sayın Başbakan icabet etmeyebilir o kendi takdiridir, millet bunu değerlendirecektir, milli iradeden kaçan demokrasiyi içselleştirememiş bir anlayış elbette parlamentoya gelmeyebilir bu Sayın Tayyip Erdoğan'ın otoriter yönetim anlayışının uzantısıdır" dedi.


-"DÜN KOCATEPE'DE ŞEHİDİMİZİN CENAZESİ VARDI, SAYIN BAŞBAKAN'I O CENAZEDE GÖREMEDİK"-


Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Öyle anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Türkiye Sayın Tayyip Erdoğan'ın bu tür söylemleriyle zaman kaybedecektir. Dün Kocatepe'de şehidimizin cenazesi vardı, Sayın Başbakan'ı o cenazede göremedik. Böyle gazete manşetlerine oynuyorsunuz, iç politikaya oynuyorsunuz ama Kocatepe'deki şehit cenazesine gelmiyorsunuz. Ya bunu artık kanıksamaya başladınız, şehitler artık doğaldır, terör doğaldır, buna alışacağız demek istiyorsunuz ya da o cenazelerde eskiden olduğu gibi yeniden tepki görmekten endişe ediyorsunuz."


"MHP'NİN DAHA BAĞIMSIZBİR POLİTİKA İZLEMESİNİ İSTERDİM"


Hamzaçebi, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin 'CHP giderek gel konuşalım partisine dönüşmüştür' sözlerinin hatırlatılması ve olağanüstü toplantı çağrısına olumsuz yanıt vermesi ile ilgili soru üzerine de şunları kaydetti: "MHP'ye AKP'nin vagonu olmak yakışmıyor. TBMM sorunların konuşulacağı yerdir. TBMM böyle bir ortamda toplanmayacak da ne zaman toplanacaktır? Gelin terörü konuşalım, çözelim diyorsunuz; randevu vermem diyorsunuz. Gelin parlamentoda son saldırıyı konuşayım ve buna karşı parlamentonun kararlılığını ortaya koyalım; ona da gelmiyorsunuz. Ben daha bağımsız bir politika izlemelerini arzu ederdim ama takdir kendilerinindir, bunu milletimiz değerlendirecektir."
























Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.