Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş?ın, şahsına sataşması nedeniyle konuşması

15 Kasım 2011 Salı
DÖRDÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 17.35
BAŞKAN: Başkan Vekili Şükran Güldal MUMCU
KÂTİP ÜYELER:  Fatih ŞAHİN (Ankara), Muhammet Bilal MACİT (İstanbul)
------ 0 ------


BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 18?inci Birleşiminin Dördüncü Oturumunu açıyorum.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, Sayın Elitaş kürsüdeki konuşmasında, benim ismimi de söyleyerek, Danışma Kurulundaki imzamın arkasında durmadığımı, sözümde durmadığımı ifade etmiştir. Bu nedenle, sataşma üzerine 69?uncu maddeye göre söz istiyorum efendim.
?
BAŞKAN ? Lütfen, Başkanlığı rahat bırakır mısınız.
Buyurunuz Sayın Hamzaçebi?
Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş?ın, şahsına sataşması nedeniyle konuşması
?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu Başkan Vekili Sayın Elitaş kürsüdeki konuşmasında bugünün gündemine ilişkin olarak daha önce alınan Danışma Kurulu kararında Akif Hamzaçebi olarak benim imzamın olduğunu, yani genelde de Cumhuriyet Halk Partisinin imzasının olduğunu ifade ederek Cumhuriyet Halk Partisinin bu Danışma Kurulu imzasına sadık olmadığını, sözünde durmadığını ifade etmiştir. Birincisi, benim burada bir imzam yok, Sayın Emine Ülker Tarhan arkadaşımızın imzası var ama benim veya onun imzası fark etmez, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun Danışma Kurulundaki imzasına sahip çıkmaması, onun arkasında durmaması diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir.
Şimdi, ortada bir gerçek var: Geçen hafta Perşembe günü, bu kürsüde yaşanmaması gereken bir olay yaşandı. Tunceli Milletvekili Sayın Kamer Genç konuşma yaparken, konuşması sona ererken İdare Amirinin?
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) ? Erdikten sonra?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Erdikten sonra diyelim önemli değil?
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) ? Erdikten sonra, Sayın Hamzaçebi size yakışmıyor.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Fark etmez, konuşması sona erdikten sonra diyelim, hiç önemli değil, onlar ayrıntıdır. İdare Amirinin bir saldırısına uğramıştır, fiilî saldırısına uğramıştır. Konu budur şimdi. Şimdi, yapılması gereken, Türkiye Büyük Millet Meclisini sükûnete kavuşturmaktır. Bütün siyasi partilere düşen görev budur. Burada ana görev de Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna düşmektedir. Eğer bu fiilî saldırının arkasında durursanız, burada kınanacak, ayıplanacak herhangi bir şey görmezseniz bu gerilimi hafifletmek, azaltmak maalesef mümkün olmayacaktır, maalesef.
Şimdi, bakın, o olay yaşandı. Sayın Başkan oturuma ara verdi, aradan sonra tekrar görüşmeler başladı. Sayın Başkan, İdare Amiri hakkındaki disiplin cezasını Genel Kurulun takdirine sundu, Genel Kurul reddetti. Aslında İdare Amirinin bu fiilî saldırısı üzüntü verici olduğu kadar Adalet ve Kalkınma Partisinin tutumu da en az onun kadar üzüntü vericidir yani ?Biz burada kınanacak bir olay görmüyoruz.? demiştir AKP Grubu. Bunun bir adım ilerisinde şu yapılabilirdi: İlgili arkadaş, idare amiri veya Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkan vekillerinden bir arkadaşımız çıkıp özür dileyebilirdi, bunu da yapmamıştır. Şimdi, çirkin olan budur. Böyle bir erdemi maalesef iktidar partisi grubu gösterememiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun sözünde durmaması diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Biz imzamızın, görüşümüzün arkasındayız ama siz?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN ? Teşekkür ediyoruz Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Son cümlemi söyleyeyim.
BAŞKAN ? Şimdi?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Peki efendim.
Sözlerimi burada bitiriyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
?
?

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.