Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan?ın, partisine sataşması nedeniyle konuşması

23 Kasım 2011 Çarşamba
ÜÇÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 15.35
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Bayram ÖZÇELİK (Burdur), Mine LÖK BEYAZ (Diyarbakır)
----- 0 -----


BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 22?nci Birleşiminin Üçüncü Oturumunu açıyorum.
Barış ve Demokrasi Partisi Grubu önerisinin oylamasında karar yeter sayısı bulunamamıştı.
?
BAŞKAN ? Teşekkür ediyorum Sayın Erdoğan.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan?
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) ? Sayın Başkan?
MEHMET ŞANDIR (Mersin) ? Sayın Başkan?
BAŞKAN ? Buyurun Sayın Hamzaçebi.
Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan?ın, partisine sataşması nedeniyle konuşması
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Konuşmacı, konuşmasında ?muhalefetin çapsızlığı? diyerek partiler arasında da herhangi bir ayrım yapmayarak Cumhuriyet Halk Partisini kastetmek suretiyle sataşmada bulunmuştur, 69?uncu maddeye göre söz istiyorum efendim.
?
BAŞKAN - Buyurun Sayın Hamzaçebi. (CHP sıralarından alkışlar)
İki dakika süre veriyorum Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın milletvekilleri, Sayın Konuşmacı, bütçe rakamlarından habersiz. Sayın Konuşmacıya benim tavsiyem, gitsin Hükûmetin 2012 Bütçe Tasarısı?nı incelesin, önceki yılların bütçe kanunlarını, bütçe uygulamalarını incelesin, bir de o beğenmedikleri 2002 yılının bütçesini incelesin. Hayvancılığı değerlendirebilmek için bu rakamlara ihtiyaç var. 2002 yılı bütçesinin, o beğenilmeyen 2002 yılının, o kötü yılın? Öyle takdim ediliyor. Evet, kriz sonrası bir yıldır, Türkiye'nin iyi yıllarının örneği değildir ama o beğenilmeyen yılda tarım sektörüne bütçeden yapılan desteklerin millî gelire oranı binde 53?tür. Siz dört yıldır bu oranın altındasınız. Siz 2007 yılından itibaren 2002 yılının gerisinde tarıma destek veriyorsunuz.
FATİH ŞAHİN (Ankara) ? Gelirimiz arttı da ondan.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Siz tarım sektörüne, çiftçiye destek vermek yerine, iki kamu bankasından Başbakanın hatırlı kişilerine destek veriyorsunuz. Önce oralara gelin, o destekleri değerlendirin; ondan sonra gelin, burada laf edin.
Hayvancılıkta tablo farklı değildir, tarım sektöründe farklı değildir, ekonomide farklı değildir, işsizlikte farklı değildir. Ekonominin tasarruf oranına bakın. Tasarruf etmeyen ekonomi yatırım yapamaz. Tarihin en düşük seviyesindedir tasarruf oranı Türkiye?de şu anda. Bunları yükseltemeyen bir ekonomi yatırım yapamaz, yatırım yapamayan ekonomide işsizlik azalmaz. İşsizlikte daha sizden önceki dönemleri yakalayabilmiş değilsiniz. Önce bunları öğrenin, ondan sonra bu kürsüye çıkıp konuşun. Tavsiyem budur.
Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN ? Teşekkür ediyorum Sayın Hamzaçebi.
?

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm almak zaten karar verin. Biz mağazasında geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç saat beklemek zorunda.