Giresun Milletvekili Nurettin Canikli?nin, şahsına sataşması nedeniyle konuşması

23 Kasım 2011 Çarşamba
?

DÖRDÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 17.26
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Bayram ÖZÇELİK (Burdur), Mine LÖK BEYAZ (Diyarbakır)
----- 0 -----


BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 22?nci Birleşiminin Dördüncü Oturumunu açıyorum.
?
BAŞKAN ? Sayın Canikli, teşekkür ediyorum.
Buyurun Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, ben kürsüye çıkıp tarım sektörüne ilişkin çeşitli rakamlar verdi. Bana bir arkadaşımızın sataşması nedeniyle kürsüye çıktığımda tarım sektörünün desteklenmesine ilişkin olarak bütçeden yapılan transferlerin AKP Hükûmeti döneminde 2002 yılına kıyasla azaldığını söyledim. Sayın Canikli -bu konuşmasında değil- bundan önceki konuşmasında kürsüye çıkarak benim rakamlarımın doğru olmadığını kastedecek şekilde farklı rakamlar verdi. Benim rakamlarım doğrudur devletin rakamlarına dayalı olarak.
Sataşma nedeniyle kürsüden söz istiyorum efendim.
NURETTİN CANİKLİ  (Giresun) ?  Netleşene kadar konuşalım yani önemli bir konu, sorun yok.
BAŞKAN ?  İç Tüzük?ün 69?uncu maddesi gereğince buyurun Sayın Hamzaçebi.
İki dakika süre veriyorum.
Giresun Milletvekili Nurettin Canikli?nin, şahsına sataşması nedeniyle konuşması
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Teşekkür ederim Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; tabii ki herkes kendi geçmişine bakmalı. Eğer herkes kendi geçmişine bakarsa o ?çıkardık? dediğiniz gömleğin öncesindeki dönemdeki tutumunuzun ne kadar vahim bir tutum olduğunu siz kendiniz görürsünüz. Öyle gördünüz ki ?Gömleği çıkardık.? diyerek oradan kurtulmaya çalışıyorsunuz ama kurtulamıyorsunuz. (CHP sıralarından ?Bravo? sesleri, alkışlar.)
NURETTİN CANİKLİ  (Giresun) ?  Bizim tarihimiz belli, herkes kendi tarihine baksın.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Şimdi ben şunu söyledim, kürsüye çıktım şunu söyledim: Bu Hükûmet döneminde tarım sektörüne bütçeden yapılan yardımlar düşmüştür. Evet, iddia ediyorum düşmüştür.
Sayın Canikli rakamları aldı, çevirdi, doğrudan, direkt, dolaylı bir şeyler söyledi. Rakamlar burada arkadaşlar, devletin rakamları, Devlet Planlama Teşkilatının rakamı yıllık program olarak yayınlandı, Bakanlar Kurulunun bunun altında imzası var.
2012 yılı için öngörülen toplam bütçe desteğinin tutarı 7,1 milyar TL?dir. Bunun millî gelire oranı, millî gelire?
NURETTİN CANİKLİ  (Giresun) ?  Hangi yıl? Hangi yıl?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? 2012 yani şimdi bütçe getirdi, bir süre sonra görüşeceğiz, tarım sektörüne olağanüstü destek verdiklerini söyleyecekler. Bunun millî gelire yani gayrisafi yurt içi hasılaya oranı -söylüyorum- binde 50?dir, yüzde yarım yani yüzde 0,50.
ALİ UZUNIRMAK (Aydın) ? Yüzde 1 olması lazım.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Yüzde 0,50?
NURETTİN CANİKLİ  (Giresun) ?  Bütçe içindeki payı ne kadar?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? 2002 yılı desteklerinin gayrisafi yurt içi hasılaya oranı yüzde 0,53?tür. Bu 0,50 ile 0,53 arasındaki fark yüzlerce milyon TL ediyor tabii. Rakam düşmüştür.
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) ? Bütçe payına bak.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Sayın Canikli diyor ki: ?Bütçe payına bak.? Bütçe payına bakarsak 2002 yüzde 2,8?dir, faiz dışı harcamalar 2012 yüzde 2,5?tir. Siz fındık üreticisinin 2004 yılındaki 169 milyon TL alacağını daha ödemediniz, önce onun hesabını verin.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) ? Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN ? Teşekkür ediyorum Sayın Hamzaçebi.
?

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.