Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız?ın Konuşması Üzerine

12 Aralık 2011 Pazartesi
?
?
BAŞKAN: Başkan Vekili Meral AKŞENER
KÂTİP ÜYELER: Mine LÖK BEYAZ (Diyarbakır), Özlem YEMİŞÇİ (Tekirdağ)
---0---

?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız?ın Konuşması Üzerine
BAŞKAN ? Teşekkür ederim Sayın Bakan.
Şahıslar adına son söz?
M. AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, Sayın Enerji Bakanı Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili olarak bilgi verirken ihale sürecinin son derece saydam olduğunu ifade ederek buna karşı görüş ortaya koyan tüm muhalefet partilerini -âdeta meydan okuyarak- itham eden cümleler sarf etti.
Sayın Bakana ve Genel Kurula şunu hatırlatmak isterim: Akkuyu Nükleer Santrali ihalesi bir uluslararası anlaşmaya konu edilmiştir. Anayasa?nın 90?ıncı maddesine göre, uluslararası anlaşmalar kanun hükmündedir ve bunlar için herhangi bir şekilde Anayasa?ya aykırılık iddiasıyla Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz. Normal olarak, bir hükûmetin, bir bakanlığın, bir kurumun yapmış olduğu ihale işlemi yargının denetimine tabi iken Akkuyu Nükleer Santrali uluslararası anlaşmanın içine yerleştirilmek suretiyle bu denetimin dışına çıkarılmıştır. Dolayısıyla ortada saydam olan bir durum yoktur, tam tersine yargı sürecinden kaçırılmış olan bir ihale vardır. Bunu Genel Kurulun bilgisine ve dikkatine sunuyorum.
Teşekkür ediyorum (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN ? Teşekkür ederim.
?

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.