15 Aralık 2011 Perşembe Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.
?
ÜÇÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 14.01
BAŞKAN: Başkan Vekili Şükran Güldal MUMCU
KÂTİP ÜYELER: Muhammet Bilal MACİT (İstanbul), Mustafa HAMARAT(Ordu)
----- 0 -----
BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 38?inci Birleşiminin Üçüncü Oturumunu açıyorum.
2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2010 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki on ikinci tur görüşmelerine kaldığımız yerden devam edeceğiz.
?
Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü?nün ?açıklama hakkı? başlıklı 69?uncu maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle Başkanın tutumu hakkında
OKTAY VURAL (İzmir) ? Sataşma nedeniyle efendim.
BAŞKAN ? Sataşma değil efendim, düzeltme olduğu için, yerinizden lütfen.
OKTAY VURAL (İzmir) ? Efendim, sataşma. Bize atfedilen bir farklı görüş var. Yerimden istemiyorum, kürsüden istiyorum çünkü 69?a göre, bize atfedilen bir farklı görüşü Sayın Bakan ileri sürdü.
LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) ? Suçlama vardır efendim.
OKTAY VURAL (İzmir) ? Kürsüden düzeltmek istiyorum.
BAŞKAN ? Sayın Vural, lütfen, yerinizden cevap veriniz.
OKTAY VURAL (İzmir) ? Yerimden söz istemiyorum efendim.
BAŞKAN ? O zaman, siz bilirsiniz.
OKTAY VURAL (İzmir) ? Evet, o zaman, usul tartışması açıyorum efendim, tutumunuz hakkında.
BAŞKAN ? Buyurun, açınız efendim.
OKTAY VURAL (İzmir) ? Aleyhinde?
BAŞKAN - Buyurunuz Sayın Vural.
?
BAŞKAN ? Teşekkür ederiz Sayın Genç.
Lehinde İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi.
SIRRI SAKIK (Muş) ? Başkan, biz de söz istemiştik ama görmediniz herhâlde.
BAŞKAN ? Ben görmedim efendim. Arkadaşlar not etmişler.
SIRRI SAKIK (Muş) ? O zaman tutanakları alın, bakalım.
BAŞKAN ? Buyurunuz Sayın Hamzaçebi. Tutumum hakkında görüşüyoruz.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; deprem vergileri tartışması olunca ben de konuya ilişkin bazı bilgileri Genel Kurula sunma ihtiyacını duydum. 99 yılında 17 Ağustos ve 12 Kasımda meydana gelen depremlerden sonra aynı zamanda 99 yıl sonunda uygulanmasına başlanan ekonomik istikrar programı uyarınca, her ikisinin de etkisiyle, o zamanki hükûmet bir ekonomik programı, bu program içerisinde yer alan bir mali paketi uygulamaya koydu. Yani ek vergilerin getiriliş gerekçelerinden birisi depremse, diğeri de ekonomik istikrar programıdır. Bunda herhangi bir tartışma yok. Ve vergiler bütçeye girer, ?Bütçe birliği ilkesi? gereği vergiler herhangi bir harcamaya tahsis edilmezler. Zamanında bütçelerde bu yönde yer almış olan hükümler veya fonlar mali disiplini bozduğu için zaman içerisinde uygulamadan kaldırılmıştır. Ancak, iktidar partisi sözcüleri burada değerlendirme yaparken bütün sorumluluğu o zamanki hükûmete atıp, sanki kendi dönemlerinde bu konularda herhangi bir şey yapılmamış gibi bir tavır içerisindeler. Bunu yadırgıyorum. Evet, 99 yıl sonunda o zamanki hükûmet önemli bir mali paketi uygulamaya koydu. Bugün gelir bütçesinin performansı olarak ifade edilen rakamların gerisinde o zamanki hükûmetin attığı adımlar vardır. Bunu bir kere kayda geçirelim. Ancak, o zamanki hükûmet nihayetinde bu vergileri 2002 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere yürürlüğe koymuştur. Önce 2000 sonuna kadar uygulanmak üzere yürürlüğe konulan vergiler, daha sonra 2002 yılı sonuna kadar uzatılmıştır.
2002 Kasım seçimleriyle birlikte AKP iktidar olunca, daha önce ek vergileri kaldırma sözü veren AKP, ilkin ?Ne var ne yok.? diye belki o ihtiyaçla vergilerin yürürlüğünü bir yıl uzatmış; bu belki anlayışla karşılanabilir, henüz envanter yapmış değildir. Ancak, 2003 yılı sonunda yürürlüğe koydukları bir kanunla bu vergileri kalıcı hâle getirmiştir. Bunu bir kere tespit edelim.
İkincisi, bu vergilerin kapsamını genişletmiştir. Örneğin, cep telefonu konuşmaları üzerinde alınan özel iletişim vergisinin kapsamına sabit telefonlarla yapılan konuşmalar da dahil edilmek suretiyle vergi kapsamı genişletilmiş ve daimi bir hâle getirilmiştir. Yani, Adalet ve Kalkınma Partisi hükûmetleri bu konuda masum değildir. Sabit telefondan yapılan konuşma, özel iletişim vergisi kapsamına alınabilir mi? Ama Hükûmet almıştır. Yine, özel işlem vergisinin kalemleri, damga vergisi ve harçlar arasına yerleştirilmek suretiyle daimî hâle getirilmiştir. Bunu da bilginize sunuyorum.
Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN ? Teşekkür ederiz Sayın Hamzaçebi.