Kılıçdaroğlu ve ekibi, bayramın birinci gününde Silivri'ye gitti



25 Ekim 2012  

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile bayramlaşmak için Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki bayram programı kapsamında, saat 11.00'de Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'na, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan yardımcıları Adnan Keskin, Umut Oran ve Gürsel Tekin de eşlik etti. CHP'liler önce dışarıda kendilerini bekleyen partililerle bayramlaştı. Kılıçdaroğlu ve ekibi daha sonra Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile bayramlaşmak üzere cezaevine girdi. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2,5 saat kaldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Silivri toplama kampında adalet yoktur. Burada yargılama da yoktur. Önyargılı bir anlayışla davalara bakılmaktadır. Bizi rahatsız eden budur'' dedi. Türkiye'de şu anda 130 bin kişinin cezaevinde bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, tüm tutuklu ve hükümlüler ile ailelerinin bayramlarını tebrik etti. Kılıçdaroğlu, ''Bu vesileyle bayramın ülkemiz için barış getirmesini, huzur getirmesini, herkesin bir birini sevdiği bir Türkiye olmasını, yürekten istiyorum ve diliyorum'' ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Silivri'de, partisinin tutuklu vekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ı ziyaretinde, duygusal anlar yaşandı.

Haberal, hastalarından gelen mektupları gösterdi

Ziyaret sırasında Prof Mehmet Haberal CHP heyetine, dünyanın pekçok yerinden, ameliyat edilmeyi bekleyen ve ameliyatı da kendisinin yapmasını isteyen hastalarından mektup aldığını anlattı. Bu mektupların bir kısmını da Kılıçdaroğlu ve CHP heyetine gösterdi. Ayrıca ziyarete gelen CHP'lilerin tümüne, yazdığı kitapları imzalayarak hediye etti.

CHP heyetinde yer alan Akif Hamzaçebi ise, Haberal'ın cezaevinde hala mesleğine olan bağlılığını, özlemini anlatmasından etkilendiğini ifade etti. Hamzaçebi, "Haberal bize, ilk organ naklini 3 Kasım 1975'te yaptığını anlattı. Hacettepe Üniversitesinde bir annenin böbreğini kızına nakletmiş. Şimdi bunun yıldönümü geliyor. Ve bu yıldönümünde cezaevinde olmaktan çok üzgün..." diye konuştu. Haberal, CHP heyetine ayrıca görüşme boyunca dünyada organ nakli konusunda yaşanan gelişmeleri anlatmış ve "insanıma yardımcı olamıyorum, bir cerrah olarak hizmet veremiyorum. En çok da bundan dolayı üzüntü duyuyorum" mesajı verdi.
 
"Haklılığın güçlülüğü var"
 
Hamzaçebi'ye göre, hem Balbay, hem Haberal uzun süredir cezaevinde bulunmalarına rağmen son derece güçlü görünüyorlar. Bu durumu, "Haklı olmaktan kaynaklanan güçlü bir duruş sergiliyorlar" diye anlatan Akif Hamzaçebi, "her ikisi de adaletin yerini bulmasını bekliyorlar" diye konuştu.

Her iki tutuklu vekilin de sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirten Hamzaçebi, "özellikle Balbay her gün sporunu yapıyor. Bizi çok güçlü şekilde kucakladı" diye anlattı.
 
Balbay: Duruşmadan men edilmeyi hak etmedim

Mustafa Balbay görüşmede özellikle kendisine verilen 16 duruşmadan men cezasından duyduğu rahatsızlığı anlatarak "16 duruşmadan men edildim. Üstelik bu cezayı hak edecek hiçbir davranışım olmadı" diye konuştu.

Haberal ve Balbay görüşmeye katılan CHP'lilere, "hala tam olarak neyle suçlandıklarını, neden cezaevinde olduklarını bilmediklerini" anlattılar, "bizi burada hangi gerekçeyle tuttuklarını bilmiyoruz" dediler.

Kılıçdaroğlu ise, tutuklu vekillere "çıkmanız için her türlü mücadeleyi vereceğiz" mesajı verdi. CHP Lideri, tutuklu vekillere ayrıca "sabır" diledi.

Kılıçdaroğlu'ndan bayraklı çağrı

Kılıçdaroğlu herkesi 29 Ekim'de Türk bayraklarıyla Ulus'ta toplanmaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Yasak geldiği için 29 Ekim törenlerinde değil, halkın arasında olacağım. Onlarla beraber ben bayramı kutlayacağım. Resmi törenlerde olmak kolay, halkın arasında olmak zordur. Ben CHP?nin Genel Başkanı olarak zoru seçiyorum. Eğer bir bedel ödenecekse orada o bedeli ödemeye de hazırım? dedi.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.