Süleyman Yaşar'ın 2.11.2012 tarihli Sabah Gazetesinde yer alan yazısına tekzip metni

                                                                                                                                          05.11.2012



Sayın Süleyman Yaşar,

02.11.2012 tarihli Sabah Gazetesindeki ?Serbest Muhasebecilere ve Sendikalara Haksızlık? başlıklı yazınızda yeminli mali müşavir olarak mensubu olduğum meslek grubuna çıkar sağlamak amacıyla, serbest muhasebeci mali müşavirleri dışlayan bir tutumda, her yeni çıkan yasal düzenlemeye yeminli mali müşavirler lehinde yeni bir denetim yetkisi koyulmasına önayak olduğum şeklindeki iddianız tamamen gerçekdışıdır. Yazınızda bu iddianıza son dönemde yasalaşan 6356 sayılı Kanunda yer alan sendikaların denetlenmesine ilişkin olarak yeminli mali müşavirlerin yetkilendirilmesini örnek veriyorsunuz.
6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı, Bakanlar Kurulunca 31.01.2012 tarihinde TBMM Başkanlığına gönderilmiş, 09.02.2012 ve 07,08,13.03.2012 tarihlerinde Sağlık, Aile, Çalışma, Sosyal İşler Komisyonunda görüşülerek kabul edilmiş ve nihayet 18.10.2012 tarihinde de TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştır. Kanunun sendikaların dış denetiminde yeminli mali müşavirleri yetkili kılan 29?uncu maddesi TBMM?deki görüşmeler sırasında hiçbir değişiklik yapılmaksızın Hükümet Tasarısında yer alan şekliyle kabul edilerek yasalaşmıştır.
Sendikalarda denetim yetkisinin sadece yeminli mali müşavirlere verilmesine ilişkin olarak ne Cumhuriyet Halk Partisi?nin kurumsal olarak, ne de benim grup başkanvekili ya da milletvekili sıfatıyla herhangi bir önerim kesinlikle olmamıştır. Tam tersine Tasarının TBMM Genel Kurulunda 10-11.10.2012 tarihli görüşmelerinde iki kez söz alarak serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin yeminli mali müşavirler kadar yetkin olduğunu, bu denetimi onların da yapabileceğini belirterek düzenlemelerin yanlışlığını ortaya koyan konuşmalarım mevcuttur. Bu konuşmalarıma TBMM?nin internet sitesinden ve şahsıma ait www.akifhamzacebi.org. adresli internet sitesinden de ulaşabilirdiniz. Sizi zahmete sokmamak için konuşmalarımın ilgili kısmına burada yer veriyorum. Tasarının 12?nci maddesi üzerinde TBMM Tutanak Dergisi kayıtlarına geçen konuşmam ?Görüştüğümüz madde, Genel Kurul toplantılarına sunulacak olan mali tabloların ve diğer bilgilerin doğruluğunun sağlanması açısından bir yeminli


mali müşavir raporunun olmasını şart koşuyor. Bu saydamlık açısından önemli ve iyi bir adım ancak bu görevi münhasıran yeminli mali müşavirlere verip, serbest muhasebeci mali müşavirleri bu kapsamın dışında tutmayı doğru bulmuyorum. Serbest muhasebeci mali müşavirler de bu raporu düzenleyebilecek bilgi ve donanıma sahiptir. Ben hem Hükûmete ve hem Genel Kurula buradan böyle bir öneride bulunuyorum. Böyle bir önergeyi hep birlikte hazırlayıp, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bunu düzeltmekte yarar olduğunu düşünüyorum.? şeklindedir. Yine Tasarının denetime ilişkin 29?uncu maddesi ile ilgili olarak da ?Biraz önce kabul ettiğimiz maddede bir teknik yanlışlık var değerli arkadaşlar. Biraz önce kabul edilen madde denetimi düzenliyor. Şimdi, üç tane denetim görüyorum maddede. Birincisi, bu kuruluşların gelir ve giderlerinin yeminli mali müşavirler tarafından denetimi. Bu denetimin bir gelir ve gider denetimi olduğu anlaşılıyor. Bununla ilgili olarak söyleyeceğim şudur: Bu denetimi sadece yeminle mali müşavirlere vermek doğru değildir, serbest muhasebeci mali müşavirler de bu denetimi yapabilecek bilgi, donanım ve yeteneğe sahiptir. Bunu bu meslek grubundan esirgemek, bir kere bu meslek grubuna yapılmış olan en büyük haksızlıktır. İkincisi: Sendikalar çok paralara sahipler, yeminli mali müşavirlere çok yüksek ücretlerle bunu yaptıracaklar demektir. Bunun tarifesi, serbest muhasebeci mali müşavirlerde farklıdır, yeminli mali müşavirlerde daha farklıdır. Öyle anlaşılıyor ki sendikalar daha çok paraya bunu yaptırmak istiyorlar.? ifadeleri ile denetim yetkisinin sadece yeminli mali müşavirlere verilmesine karşı olduğumu açıkça beyan etmiştim. Bunun yanı sıra Tasarının Genel Kuruldaki oylamasında Cumhuriyet Halk Partisi olarak red oyu verdiğimizi de bilmenizi isterim.  
Durum böyle olduğu halde gerçeğe aykırı olarak daha önceki yazılarınızda da yer alan, tekzip etmeme rağmen duymazlıktan gelen, halkı özellikle de serbest muhasebeci ve mali müşavir arkadaşlarımı yanıltıcı, peşin hükümlere dayalı, karalayıcı üslubunuzu üzüntüyle karşıladığımı bilgilerinize sunuyorum.
Açıklamama köşenizde yer vereceğiniz inancıyla?
İyi dileklerimle.
              
M. Akif HAMZAÇEBİ

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.