Sayın Bakan, ?Devlet vatandaşın, üreticinin alacağını gasbetmez? diyebilecek misiniz?

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ve İSTANBUL MİLLETVEKİLİ
M. AKİF HAMZAÇEBİ
2013 BÜTÇE KANUNU TASARISININ
TBMM GENEL KURULUNDAKİ 13.12.2012 (BUGÜN) TARİHLİ GÖRÜŞMELERİNDE
FINDIK ÜRETİCİSİNİN DON AFETİ ALACAĞINI SORDU,
TARIMSAL DESTEKLEMEYİ DEĞERLENDİRDİ.
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili 2004 yılında Karadeniz?de meydana gelen don afeti sonrasında üreticinin zararının tazmini için belirlenen ve bugüne kadar ödenmeyen 169 milyon TL.lik alacağı tekrar gündeme getirdi.

?    Sayın Bakan, ?Devlet vatandaşın, üreticinin alacağını gasbetmez? diyebilecek misiniz?
2004 yılında fındık üreticisinin yaşadığı bir don afeti oldu. Bu afetten dolayı üreticinin 2004 yılından bu yana 169 milyon TL.?lik alacağı bekliyor. Ben bunu önceki bütçelerde sordum. ?Devlet bunu gasbetti? dedim. ?Sayın Bakan veya Hükümet bu alacağı gasbetmiştir.? Tekrar söylüyorum, çok ağır bir iddiada bulunuyorum. Sayın Bakan?dan şöyle bir cevap bekliyorum: ?Devlet vatandaşın, üreticinin alacağını gasbetmez. Devlet borcunu öder.? Bu cevabı Sayın Bakan verebilecek mi acaba?

?    Tarımsal destekleme yerinde sayıyor
Sayın Bakan dağıtmış olduğu metinde bütçeden tarımsal desteklemelere ilişkin rakamları veriyor. Ancak bu yılki tablonun bugüne kadar olan tablolardan önemli bir farkı var. Tarım sektörüne bütçeden yapılan desteklemeler daima milli gelire oranı ile ölçülür, öyle kıyaslanır. 2002 ile yapılan kıyaslamada ilk kez bu yıl, Sayın Bakan, milli gelire oran ölçüsünü bir kenara bırakmış durumda, onu kullanmıyor. Bunun nedeni 2012 yılı tarımsal destekleme ödemeleri, 2002 yılı tarımsal destekleme ödemelerinin ilerisinde değil, yerinde saymış gözüküyor.

?    2012 yılında tarımsal desteleme harcamalarının faiz dışı harcamalar içindeki payı 2002?nin gerisinde
Bütçenin faiz harcamalarını bir kenara bırakırsak, kalan faiz dışı harcamalar içerisinde tarımsal destekleme harcamalarının payı nedir diye bakarsak, 2002 yılında bu payın oranı yüzde 2,75; 2012 yılında yüzde 2,44?tür. Yani geriye gitmiş durumda.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.