Başbakanın konuşması, kutuplaşmalardan siyasi çıkar sağlamaya yönelik bir konuşmaydı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Ocak 2013 tarihli grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Başbakan'ın grup konuşmasını eleştiren Hamzaçebi, "Milleti kucaklayan, geleceğe umutla bakan, topluma barış ve mutluluk vadeden bir konuşmanın ötesinde toplumu kutuplaştıran, sen-ben ayrımına yol açan, kutuplaşmalardan siyasi çıkar sağlamaya yönelik bir konuşmaydı. Sayın Başbakan'ın yaptığı tam anlamıyla popülizmdir" dedi.

Erdoğan'ın, terörle mücadele etme iddiasıyla, bugüne kadar reddettiği tutumu bir kenara koyarak, terör örgütüyle, onun lideriyle müzakere sürecini başlattığını iddia eden Hamzaçebi, ?Biz de 'Madem ki siz terörle mücadele yerine terörü ortadan kaldırmak amacıyla farklı bir yöntem benimsediniz, buyurun o halde, siz bu konuda neyi planladıysanız onu yapın' dedik. Ana muhalefet partisi olarak, sorumlu muhalefet anlayışıyla, terör sorununu çözebilmek amacıyla Sayın Başbakan'a, 'Buyurun düşündüklerinizi yapın' dedik. CHP'nin ortaya koyduğu bu siyasal tavrın değerini bilin. Bu siyasal tavır, milletin beklediği bir siyasal tavırdır? diye konuştu.

Hamzaçebi, şöyle devam etti:

?Ancak Sayın Başbakan, 'Sizin desteğinize ihtiyacım yok' diyor, öte taraftan 'Gelin beraber çalışalım' diyor. Hangisi Sayın Başbakan'ın tutumudur? Biz size siyasal tavrımızı söyledik. Süreci başlatmışsanız, ana muhalefet partisine bilgi vermeye davet ediyorum sizi. Bu süreci ne kadar kapalı kapılar ardına çekerseniz, vatandaş nezdinde o kadar tereddüt uyanır.

Sayın Başbakan, 'çarklardan' söz ediyor. Yani 'Çarklar hızlı dönüyor, CHP bu çarklara yetişemiyor. CHP'nin dün dediği bugünkünü tutmuyor' demek istiyor. CHP'nin politikalarında bir çelişki görülemez. Terör konusunda ortaya koyduğumuz tavır da bunlardan birisidir. Ama Sayın Başbakan'ın, siyasette tutarlı bir çizgi izlemediğini görüyoruz. Sayın Başbakan'ın ortaya koyduğu görüşleri yan yana getirdiğimizde doğrusu sayfalar dolusu çelişki ortaya çıkıyor.

'Terörle mücadele, uzantısıyla müzakere' demişti. Şimdi 'Terörle müzakere etmiyoruz' diyorsa, Abdullah Öcalan'ı da o örgütün lideri olarak kabul etmiyor demektir. 'Gazze'ye gidecek olan gemilere, Türk donanması eşlik edecektir' demişti. Ne oldu bu gemiler? 'Ben Başbakan olduğum sürece bedelli askerlik olmaz. Israrlı bir şekilde önüme gelirse ben bunu referanduma götürürüm' demişti. Ama bedelli askerlik çıktı. 'İdam cezası tamamen kalkmalı' demişti 2002'de. 2011 seçimi öncesinde ise dönemin koalisyon hükümetine gönderme yaparak 'Ben olsam idam cezasını kaldırmazdım' dedi. 'NATO'nun Libya'da ne işi var?' demişti. Bir hafta sonra, Türkiye'nin Libya'da görev alması için tezkereyi Meclis'ten geçirdi. Sayın Başbakan'ın siyasi hayatı zikzaklarla doludur.?

Erdoğan'ın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Paris'te terör örgütü üyesinin evine taziye ziyaretinde bulunması ile ilgili değerlendirme yaptığını belirten Hamzaçebi, ?Sayın Başbakan'a, aynı konuda kendi milletvekillerinin hangi değerlendirmeleri yaptığını okumasını tavsiye ederim. Acaba o konuda Sayın Başbakan'ın görüşü nedir, onu da merak ediyorum? dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, Aygün'ün Paris'teki ziyareti ile ilgili partinin tutumuna ilişkin soru üzerine, ?Sayın Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, herkesi sorumlulukla hareket etmeye davet etti. Partimizin bundan sonraki sürecinde herkes sorumluluğunu bilerek hareket edecektir. Parti içindeki bir takım görüşler, ortaya konan ifadeler, partinin içerisinde bir tartışma ya da karışıklık olarak yorumlanamaz. Bizim partimiz kitle partisidir. Elbette milletvekillerinin çeşitli konularda farklı olarak değerlendirilebilecek görüşleri olabilir. Ancak bunları 'partide bir çatlak' olarak değerlendirmek yanlıştır. İlerleyen süreçte partimizin dimdik, tutarlı şekilde yoluna devam edeceğini herkes görecektir. Herkes bu bilinçtedir. Sayın Aygün, Sayın Genel Başkanımızın çağrısına kulak verecek bir arkadaşımızdır.?

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.