Başbakan balkondan indi, TOMA'ya bindi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Başbakan her seçim sonrasında balkon konuşmaları yaptı. Balkon konuşmalarıyla bütün toplumu kucakladı ama balkondan indiği andan itibaren yeniden Türkiye, toplum bir karmaşanın içine girdi. Sayın Başbakan balkondan indi, TOMA'ya bindi. Şimdi önerim Başbakan TOMA'dan insin bu demokratikleşme programını hep beraber gerçekleştirelim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM?de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 10 gün önce Taksim?de başlayan protesto eylemlerinin devam ettiğini söyleyen Hamzaçebi, ?Hükümet başta olmak üzere herkes bu eylemleri doğru analiz etmeli. Bu analizler doğru olmazsa doğru yere gitmeyiz.? dedi.

Olaylarla ilgili zaman zaman eksik değerlendirmeler yapıldığını kaydeden Hamzaçebi, ?Başbakan döndükten sonra hükümetin yaklaşımının ne olduğunu anlayacağız. Yapılan bazı temel yanlışlar var. Bunlardan kaçınmak gerekir. Birincisi protesto eylemlerini 1980 öncesinin anarşik eylemleri ile bir tutmak, bu eylemleri gerçekleştiren gençlere yapılacak en büyük haksızlıktır. Olayı çevre hareketi olarak görmek de olayın boyutunu görememektir. O kitleyi siyaset dışı görmek yapılacak bir diğer yanlışlıktır. Bu yanlışlığı herkes yapmaktadır. Gençlerin herhangi bir siyasi partiye mensup olmaması onların taleplerinin siyasi olmadığı anlamına gelmez. ? diye konuştu.

?Başbakan demokratikleşme paketi üzerinde çalışacaklarını açıklamalı.?

Özgürlük isteğinin en büyük siyasi talep olduğunu belirten Hamzaçebi, ?Hükümet özgürlük talebini merkeze alarak bir demokratikleşme programını ortaya koymalıdır. Hükümete önerim Meclis tatile girene kadar bu yasaları hep birlikte çıkartmak. Başbakan uçaktan iner inmez başta başkanlık ve partili cumhurbaşkanı gibi önerileri bir kenara attığını söyleyerek, böyle bir demokratikleşme paketi üzerinde çalışacaklarını açıklamalıdır.? ifadesini kullandı.

CHP'nin demokratikleşme konusunda bugüne kadar TBMM'ye sunduğu sayısız örneklerin olduğunu söyleyen Hamzaçebi, şunları söyledi:

"Seçim barajının yüzde 10'a düşürülmesi, Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'nda değişiklik, faili meçhullerle ilgili komisyon kurulması, zel yetkili mahkemelerin kaldırılması, tutuklu siyasetçi ve aydınların serbest bırakılması bizim demokrasi paketinin içinde yer almaktadır. Gelin bunu hep birlik değerlendirelim. Başbakan uçaktan iner inmez başta başkanlık ya da yarı başkanlık sistemi ya da partili Cumhurbaşkanı sistemin bir kenara atarak böyle bir demokrasi programı içinde çalışacaklarını, özgürlüğü merkeze alan bir sistemle yasal düzenleme yapacakların kamuoyun açıklamalıdır. Sayın Başbakan balkon konuşmaları ile bütün herkesi kucakladı. Balkondan indiği zaman TOMA'ya bindi. Şimdi Sayın Başbakan TOMA'dan insin, demokratikleşme paketini hep birlikte yapalım.?

Gezi Parkı protestolarına ilişkin tweet atan gençlerin gözaltın alınması eleştiren Hamzaçebi, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ortamı yumuşatan açıklamalar yaparken öte yandan savcılar ve bazı kurumların tutumları bu sürece zarar veren niteliktedir. Başbakanın Twitter baş belası değerlendirmesinden sonra İzmir'de savcılar tweet atan gençleri takip etmeye onlar hakkında soruşturma açmaya başlamıştır. İzmir'de polisin gençlere kötü muamelesini yansıtan fotoğrafları paylaştılar diye gençler soruşturmaya uğramış, hükümete devirme teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştır. İlk kez böyle bir gerekçe ortaya çıkıyor, gençler Twitter üzerinden hükümeti yıkmaya çalışıyor. Basın üzerinde sansür, sosyal medyanın haberleşmede patlama yapmasına neden olmuştur. Televizyonlarda bu sansür olmasaydı belki bu olaylar da sosyal medya bu kadar ortaya çıkmayacaktı. Yargının görevi özgürlüklerin önünü açmaktır ama yargı özgürlüklerin önünde bir engel oluşturmaktadır. Eylem için tweet atan Modonna'yı ne yapacaklar? Soruşturma mı yapacaklar?" diye konuştu.

Dün akşam Rize?de yaşanan olayları değerlendiren Hamzaçebi, ?Bir tepkiye farklı tepkiler de verilebilir. Ama özellikle böyle bir tepkiden mutluluk duyacak anlayışa sahip olmayı doğru bulmuyorum.? dedi.

AKP doğru bir açıklama yaptı

Hamzaçebi konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. ? Hükümet yetkililerinden Başbakan'ın yurda dönüşünde karşılamaya gitmeyin, mesajı geldi. Böyle bir kalabalık orada oluşursa nasıl okumak gerekir?? sorusu üzerine Hamzaçebi, ?AKP doğru bir açıklama yaptı. Bu olayı bilek güreşine dönüştürmemek gerekir. Özgürlük talep eden gençlerin bu talebinin doğru okunması gerekir. Mukabil bir hareket, Taksim'e cevap veriyormuş gibi bir hareket toplumu böler ama Başbakan?ı karşılama isteğinde olup da karşılamaya gidenlerde elbette gidebilir. En doğal haklarını kullanırlar ama organize şekilde bir hareket yanlış olur. ? şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Ankara'daki olayların bu kadar büyümesinin nedeninin polisin sertlik göstermesinden kaynaklandığını söyleyen Hamzaçebi, "Polis sertliği bırakmalı. Nasıl Taksim'de şenlik havasında protestoları devam ettiriyorsa aynı anlayışı Ankara'ya yerleştirilmesi gerekiyor" dedi.

?Demokrasimiz hiç olmadığı kadar güçlüdür şu anda.? diyen Hamzaçebi, eylemlerdeki şiddeti ise tasvip etmediğini dile getirdi. Hamzaçebi, ?Şiddet olayları bu hareketin güzel tarafına gölge düşürmemeli.? dedi.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen biraz zaman beklemek zorunda.