Gezi Parkı, herkes için ders alınması gereken bir süreci yarattı

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:
-"Gezi Parkı, herkes için ders alınması gereken bir süreci yarattı"
-"Sosyologlar olmadan, onların analizi olmadan Türkiye bu sürecin altından kalkamaz"

07.10.2013

TBMM ? CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda Yeniden Sosyoloji Derneği yöneticilerini kabul etti.

-SOSYOLOGLARDAN "GEZİ PARKI" RAPORU-
Yeniden Sosyoloji Derneği Başkanı Ali Köse, Gezi Parkı ve yerel seçimlere ilişkin hazırladıkları iki ayrı raporu Hamzaçebi'ye sunarak, "Gezi Parkı ile ilgili Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de meydandaki eylemci arkadaşlarımıza yönelttiğimiz anket sorularımız vardı ve bunları, bu bulguları sosyolojik bir analizle raporlaştırıp sizlere takdim etmeyi uygun gördük. Yerel yönetimler, yerel seçimler anket raporunu hazırladık" dedi.
Köse, aynı raporları hükümet yetkililerine de takdim ettiklerini söyledi.
Hamzaçebi de, dosyaları, dosyalarda yer alan çalışmaları CHP Grubu olarak büyük bir titizlikle değerlendireceklerini belirterek, "O raporlar dikkatle bizim tarafından değerlendirecektir" diye ekledi.
Eğitimin, ülkede kanayan yara olduğunu savunan Köse, 2013 itibariyle 15 bine yakın işsiz sosyoloğun bulunduğunu anlattı. Köse, üniversiteyi bitiren herkesin kamuda çalışmak zorunda olmadığını ifade ederek "Ama bu kadar da mezunumuza gerek yok" dedi.
Kamu sektöründe sosyolog istihdamına yönelik ortaya konulan sorunlara katıldıklarını belirten Hamzaçebi, Türkiye'nin, kamu sektöründe, hiçbir dönemde ihtiyaç duymadığı kadar sosyolog istihdamına muhtaç olduğunu belirtti.
Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gezi Parkı etrafında Türkiye'de gelişen olaylar, küreselleşme sürecinde bireyin öne çıkmasıyla, toplumsalın öldüğü, kaybolduğu yönündeki teorileri büyük ölçüde sarsmıştır. Toplumsalın ne kadar önemli olduğunu, toplum, ülke olarak yeniden fark ettik. Birey, elbette ki önemli. Birey, bütün siyasi partilerin, bütün programların, hareketlerin, projelerin merkezinde yer alan bir unsurdur. Ancak bireyi, toplumsaldan kopuk bir varlık olarak değerlendirmek, son derece yanıltıcıdır.
Gezi Parkı merkez olmak üzere, bütün ülkede meydana gelen olaylar, hala etkisini hissettiğimiz bu süreç, özgürlük merkezli bu hareketin aynı zamanda toplumsal bir yönü olduğunu da ortaya koymuştur. Bireysel talepler, toplumsalı irdelemeden, analiz etmeden, kesinlikle gerçekçi çözümlere kavuşturulamaz. Türkiye bu noktadadır. Gezi Parkı, Türkiye için, sadece iktidar için değil, muhalefet partileri de dahil, herkes için ders alınması gereken bir süreci, dinamiği yaratmıştır. Sosyologlar olmadan, onların analizi olmadan Türkiye bu sürecin altından kalkamaz. Sosyologlar, başta kamu sektörü olmak üzere, karar mercinde olan herkes için gereklidir. Kamu sektöründe daha fazla sosyolog istihdamını son derece doğru, gerçekçi ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına uygun buluyoruz. "

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.