Uzlaşılan 60 madde için CHP Grubunu ziyaret

-CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, AKP Grup Başkanvekilleri ile anayasa konusundaki görüşmelerinde, yasama dokunulmazlığı maddesine ilişkin düşüncelerini de dile getirdiklerini belirterek, "Dört partinin yasama dokunulmazlığına ilişkin varacağı uzlaşma ve onun sonucunda ortaya çıkacak madde, bu maddeler arasına tabii ki dahil edilebilir" dedi

23.10.2013

TBMM - AKP Grup başkanvekilleri Nurettin Canikli, Ahmet Aydın, Belma Satır, CHP Grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce, Engin Altay'ı ziyaret etti. CHP'li grup başkanvekilleri konuklarını kapıda karşıladı. Hamzaçebi'nin TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AKP Grup Başkanvekilleri ile anayasa konusundaki görüşmelerinde, yasama dokunulmazlığı maddesine ilişkin düşüncelerini de dile getirdiklerini belirterek, "Dört partinin yasama dokunulmazlığına ilişkin varacağı uzlaşma ve onun sonucunda ortaya çıkacak madde, bu maddeler arasına tabii ki dahil edilebilir" dedi.
Hamzaçebi, AKP'nin anayasa çalışmalarına ilişkin yaptığı ziyaretin ardından CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Engin Altay ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Hamzaçebi, AKP Grup Başkanvekillerinin, CHP Grubu'nu ziyaret ederek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde uzlaştığı 60 maddenin yasalaştırılması sürecine ilişkin önerilerini sunduğunu söyledi.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Kasım 2011'de kurulduğunu, Mayıs 2012'den bu yana madde yazımı çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Hamzaçebi, dört partinin, Mayıs 2012'den bu yana 60 madde üzerinde uzlaştığını ifade etti.
Hamzaçebi, AKP Grup Başkanvekillerinin,  60 maddeye ulaşan ancak uzlaşma olursa sayısı artabilecek bu maddeleri, yine dört partinin işbirliğiyle yasalaştırmayı teklif ettiğini aktardı. Hamzaçebi, ayrıca, 60 maddeyle uyumlaştırılması zorunlu olan başka maddeler varsa,  o maddelerle ilgili de Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun teknik bir çalışma yapması önerisinin de iletildiğini bildirdi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Biz bu görüşmeler sırasında 4 siyasi partinin Anayasa Uzlaşma Komisyonunda varmış olduğu uzlaşmayı şüphesiz ki son derece önemli bulduk. 4 siyasi partinin uzlaştığı maddelerle ilgili olarak elbette 4 siyasi partinin desteğiyle bir süreç başlatılabilir ancak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin eğer 4 siyasi parti olmaz ise gerektiği takdirde 3 ya da 2 siyasi parti yani AKP ve CHP olarak bu maddelerin yasalaştırılmasına ilişkin önerisine ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmadık. Bu öneriyi biz yetkili kurullarımıza götüreceğiz. Görüşmeler sırasında yasama dokunulmazlığı maddesine ilişkin görüşlerimizi ifade ettik. Elbette 4 siyasi partinin yasama dokunulmazlığına ilişkin olarak varacağı uzlaşma ve o uzlaşma sonucunda ortaya çıkacak madde bu maddeler arasına tabii ki dahil edilebilir. Bu şekilde yasama dokunulmazlığı ya da başka maddelerde de uzlaşma olması halinde yine bu maddelere bunların dahil edilmesi mümkündür. Ancak nihai kararı bizim yetkili organlarımız verecektir" dedi.
"Tutuklu milletvekilleri olmazsa olmazınız mı?" sorusu üzerine Hamzaçebi, dört partinin uzlaşmasına önem verdiklerini dile getirdi. Parlamentonun, tutuklu milletvekilleri sorununu çözmesi gerektiğini belirten Hamzaçebi, millet iradesine, anayasa yapma iradesinin uyumlu olması gerektiğini kaydetti. Hamzaçebi, Anasaya Uzlaşma Komisyonu'nun bu konuda bir uzlaşmaya varmasının önemli olduğuna işaret ederek, "Eğer niyet pozitif olursa, bu konuda herkesin uzlaşabileceği bir çözümü bulmanın mümkün olduğunu düşünüyorum" dedi.

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.