Anayasa konusunda samimi değiller

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:  
- "(Yeni anayasa tartışmaları) AKP başkanlık sistemi önerisi getiren 40 maddeyi geri çeksin, bu maddeler de uzlaşılacak duruma gelir. Çek bu 40 maddeyi, uzlaşılan maddeler 100'ü bulacaktır"

- "Anayasa Mahkemesi Başkanı da bu konuda değerlendirme yaptı. Kendisini bir yandan kutluyor, bir yandan da 'günaydın' diyorum" 
23 Kas 2013
 
İSTANBUL - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, "AKP başkanlık sistemi önerisi getiren 40 maddeyi geri çeksin, bu maddeler de uzlaşılacak duruma gelir. Çek bu 40 maddeyi, uzlaşılan maddeler 100'ü bulacaktır" dedi. 
Partisinin Kadıköy İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen üye katılım töreninde konuşan Hamzaçebi, Türkiye'de milyonlarca insanın, hükümetin uygulamalarından rahatsız olduğunu savundu. 
Hamzaçebi, Türkiye'de 11 yıldır tek parti iktidarı olmasına rağmen, sorunların çözülemediğini iddia etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin tarihsel yönünü tartışmaya açtığını, değiştirmeye çalıştığını öne süren Hamzaçebi, şöyle devam etti:
"Türkiye, tarihsel olarak yönünü batıya, modernleşmeye çevirmiştir. Türkiye'nin 200 yıllık modernleşmesini tartışan, eleştiren bir Başbakan var. Bu modernleşme, Osmanlı'nın yönünü batıya çeviren 2. Mahmut ile başlar. Sayın Başbakan, '200 yıldır dayatılan bir yaşam biçimi var' diyerek, modernizmle mücadele edeceğini söylüyor. Hesaplaşma çok daha derinde, çok daha büyük. Türkiye hiçbir zaman Başbakan'a mahkum değildir. Kendisi Cumhurbaşkanı olma hayali kuruyor ama olamayacaktır. Bu millet ona bu fırsatı vermeyecektir."
 - Yeni anayasa çalışmaları
Başbakan Erdoğan'ın, vatandaşlara yanlış bilgi verdiğini savunan Hamzaçebi, şunları kaydetti:
"Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu kendisi dağıtıyor. CHP'ye, uzlaşılan 60 maddeyi 2 parti olarak yasalaştırmayı teklif etti. Komisyon başlarken, 4 siyasi partinin mutabık kaldığı maddelerin yasalaştırılması kararı alınmıştı. Şimdi siz '2 parti bunu yapalım' derseniz, bu, sizin niyetiniz bu komisyonu dağıtmak demektir. Böyle olursa diğer 2 parti, 'Biz niye bu masada oturuyoruz?' diyecektir. Bu teklif, komisyonu dağıtmanın bir adımıydı. Buna biz izin vermedik."
Hamzaçebi, AKP'nin anayasa konusunda samimi olmadığını iddia ederek, Başbakan Erdoğan'ın niyetinin başkanlık sistemi ya da partili cumhurbaşkanlığını getirmek olduğunu kaydetti.
Bu isteğin, komisyon çalışmalarını frenlediğini öne süren Hamzaçebi, "Buradan bir çağrı yapıyorum; AKP başkanlık sistemi önerisi getiren 40 maddeyi geri çeksin, bu maddeler de uzlaşılacak duruma gelir. Çek bu 40 maddeyi, uzlaşılan maddeler 100'ü bulacaktır. Anayasa Mahkemesi başkanı da bu konuda değerlendirme yaptı. Kendisini bir yandan kutluyor, bir yandan da 'günaydın' diyorum. 'Kendimi aldatılmış hissediyorum' diyor. AKP hükümeti sadece Anayasa Mahkemesi Başkanını değil, bütün milleti aldatmıştır."
Törende, daha sonra CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, üyelere rozet taktı. 


Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen biraz zaman beklemek zorunda.