CHP, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı
- CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:
- "4 bakanla ilgili fezlekeler, 28 Şubat'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmiştir. Bunlar okunmadan Meclis tatile sokulmuştur. Biz CHP grubu olarak, bunun önüne geçmek, fezlekelerle ilgili olarak hem milletimizin hem parlamentonun bilgi sahibi olmasını sağlamak ve meclis soruşturma sürecini başlatabilmek amacıyla 18 Mart Salı günü TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz"
- "Bu çağrıyla ilgili olarak muhalefet partileriyle ve bazı bağımsız milletvekilleriyle görüştüm. MHP konuya ilişkin olumlu görüşlerini, yani olağanüstü toplantıya geleceklerini ifade ettiler. BDP konuya olumlu baktıklarını ama sonuçta kendi yetkili organlarında değerlendireceklerini ifade ettiler. Görüştüğüm bağımsız milletvekilleri de bu toplantıya katılacaklarını ifade ettiler"
- "Ben öyle tahmin ediyorum ki olağanüstü toplantı çağrısı gündemine Adalet ve Kalkınma Partisi de uyacaktır. Onların da bu toplantıya katılacaklarını tahmin ediyorum"

11 Mart 2014

İSTANBUL - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 4 bakanla ilgili fezlekelerin 28 Şubat'ta TBMM'ye geldiğini, bunlar okunmadan Meclis'in tatile sokulduğunu belirterek, "CHP grubu olarak, bunun önüne geçmek, fezlekelerle ilgili olarak hem milletimizin hem parlamentonun bilgi sahibi olmasını sağlamak ve Meclis soruşturma sürecini başlatabilmek amacıyla, 18 Mart Salı günü TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" dedi.

Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına, "270 gündür hayatta kalma mücadelesi veren Berkin Elvan yavrumuzu, bugün maalesef kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm milletimize, özgürlük aşkıyla yanıp tutuşan tüm gençlerimize, sabır ve başsağlığı diliyorum" sözleriyle başladı.
Böyle olayların Türkiye'de bir daha yaşanmamasını dileyen Hamzaçebi, "Mısır'da Mursi'nin taraftarlarına devletin güvenlik güçlerinin, silahlı kuvvetlerinin uyguladığı şiddeti eleştirirken, bu şiddetin karşısına dikilirken, Türkiye'deki güvenlik güçlerinin meydanlardaki gençlere uyguladığı şiddet karşısında güvenlik güçlerinin şiddetini kutsayanlar, 'Polisim kahramanlık destanı yazdı' diyenler, bu tablodan üzüntü duymalıdır. Vefat edenlere Allah'tan rahmet dilemeyi bile esirgeyenler, Türkiye'de demokrat olamazlar, onlar Türkiye'ye hiçbir zaman demokrasi ve özgürlük getiremezler" diye konuştu.

HALKIN GÜNDEMİ İLE HÜKÜMETİN GÜNDEMİ TAMAMEN FARKLILAŞMIŞTIR.

"17 Aralık" operasyonuyla ilgili 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin meclise geldiğini hatırlatan Hamzaçebi, şunları söyledi:
?Bir süreden beri gündemde olan ve TBMM'ye intikal etmiş olan fezlekeler vardır. 4 bakanla ilgili olarak savcılar tarafından hazırlanan fezlekeler 28 Şubat günü TBMM'ye intikal etmiştir. TBMM o tarihte ve ertesi gün açık olduğu halde genel kurul çalışmalarına devam ettiği halde TBMM başkanı tarafından bu fezlekeler genel kurulun bilgisine sunulmamış yani okunmamıştır. 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana Türkiye'nin gündemi tamamen farklılaşmıştır. Bir yandan gündemi sarsan yolsuzluk iddiaları öte tarafından iddialar karşısında yolsuzluğu ortaya çıkarma değil tam tersine örtmeye, perdelemeye çalışan bir hükümet. Karşıt iki tutum Türkiye'nin gündeminde yer almıştır. Halkın gündemi ile hükümetin gündemi tamamen farklılaşmıştır. Yani yolsuzluk iddialarını açığa çıkmasını, bunun soruşturulmasını , sorumlu bulunanların yargıya intikal etmesini beklerken tam tersine bir anlayışla bu iddiaları örtmeye çalışmaktadır.? neredeyse 3 ay dolduğu takdirde Adalet Bakanlığı ile TBMM arasında savcılar arasında gidip gelmiştir."
17 Aralık tarihinde yazılmış fezlekeler in, neredeyse 3 ay dolduğu halde Adalet Bakanlığı ile TBMM arasında, savcılarla onlar arasında gidip geldiğini anlatan Hamzaçebi, şunları kaydetti:
"4 bakanla ilgili fezlekeler, 28 Şubat'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmiştir. Bunlar okunmadan Meclis tatile sokulmuştur. Biz CHP grubu olarak, bunun önüne geçmek, fezlekelerle ilgili olarak hem milletimizin hem parlamentonun bilgi sahibi olmasını sağlamak ve meclis soruşturma sürecini başlatabilmek amacıyla, 18 Mart Salı günü TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Bu çağrıyla ilgili olarak muhalefet partileriyle ve bazı bağımsız milletvekilleriyle görüştüm. Milliyetçi Hareket Partisi, konuya ilişkin olumlu görüşlerini, yani olağanüstü toplantıya geleceklerini ifade ettiler. Barış ve Demokrasi Partisi, konuya olumlu baktıklarını ama sonuçta kendi yetkili organlarında değerlendireceklerini ifade ettiler. Görüştüğüm bağımsız milletvekilleri de bu toplantıya katılacaklarını ifade ettiler. Ben bu toplantıya katkı verecek tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Biz, 18 Mart tarihini toplantı günü için öneriyoruz. TBMM Başkanı farklı bir tarih belirleme yetkisine sahip ama 7 gün içinde bizim talebimizin gereğini yapmak, yani TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak zorundadır. Seçimler olmadan bu fezlekeler mecliste okunacak tüm vekillerin ve Türkiye'nin bilgisine sunulacaktır. Yani bu fezlekeleri, onun ekindeki soruşturma evrakını parlamentodan ve milletin gözünden kaçırma girişimi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Fezlekelerin okunmasından sonra meclis soruşturma süreci başlayacaktır. Ben öyle tahmin ediyorum ki olağanüstü toplantı çağrısı gündemine Adalet ve Kalkınma Partisi de uyacaktır. Onların da bu toplantıya katılacaklarını tahmin ediyorum. Bu kadar önemli konu Türkiye'nin gündemindeyken fezlekeler meclise gelmişken bunların okunmasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaçınabileceğini tahmin etmiyorum, buna ihtimal vermiyorum."

?GENEL GÖRÜŞME AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, fezlekelerin okunmasına kadar olan sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili bir soruya, ?Olağanüstü toplantı çağrısı gündeminde fezlekelerin okunması olacaktır. Okunmasına bağlı olarak genel görüşme açılmasını talep ediyoruz. Sadece fezleke okunmasından ibaret bir gündemi meclis başkanı iç tüzük maddelerine dayanarak öteleme imkanına sahip olabilir. Oysa bir genel görüşme önergesi olunca fezlekelerin okunması yanında bu öteleme mümkün olmayacaktır. Okunduktan sonra da böylesi bir genel görüşmeyle parlamentonun ve toplumun bilgilenmiş olması önemlidir. Bunu önemsiyoruz" yanıtını verdi.

MİLLETİN GÖZÜNDEN HİÇ KİMSE HİÇBİR ŞEY KAÇIRAMAZ

?Fezlekelerin bir türlü gelememesini neye bağlıyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, şu yanıtı verdi:
?Daha evvel savcılar bakanlarla ilgili fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdiler. Uzun bir süre tuttu sonra savcılara iade etti. Adalet Bakanlığı'nın bunları tutma yetkisi yoktur. Sayın bakanın açıklamaları 'biz bu fezlekeleri inceledik. Buradaki kişisel suçlar var mı?' diye. ' Olsaydı bu suçları ayıklayacaktık'. Böyle bir gerekçeyi makul bulmuyoruz. Çünkü soruşturma istenen kişi bakandır. İstenen soruşturma meclis soruşturmasıdır. Göreviyle ilgili işlediği suçlardan söz edilmekte bu fezlekelerde. Kişisel suçlarla yani milletvekili sıfatıyla ilgili bir suç olsaydı zaten savcılar dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunurlardı. Böyle bir talep olmadığına göre Adalet bakanının biz bunları inceliyorduk açıklamasını hiçbir şekilde makul bulmuyorum. Bu tamamen soruşturma sürecini baltalamaya, bunu engellemeye yönelik açıklamadır. Bazı savcılar da yine bakanlar hakkında yine başka nedenlerle örneğin cumhuriyet savcısına baskı yapılmasıyla ilgili bir tutumu da doğrudan TBMM başkanlığına intikal ettirdiği halde TBMM başkanlığı da bunu ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etmiştir. Yani hem meclis hem adalet bakanlığı görevini yapmamıştır ama milletin gözünden hiç kimse hiçbir şey kaçıramaz. Ortada bir gerçek varsa suç varsa, suç iddiası varsa bu mutlaka soruşturulur. Bunu engellemek mümkün değildir. Gerçekler toprağa bile gömseniz toprak altında bile ilerlemeye devam ederler."

FEZLEKELERDE VAR OLAN BİR ŞEYİ KİMSE SAKLAYAMAZ

?Fezlekeleri inceleme fırsatı buldunuz mu?" sorusu üzerinde  CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi şöyle konuştu:
 ?Hayır fezlekeler bizim bilgimize sunulmadı. Bütün mesele orada. Fezlekelerin TBMM başkanlığına geldiğini öğrendikten sonra meclis başkanlığına CHP grup başkanlığı olarak başvuruda bulunduk. Yazılı başvuru ile bu fezlekeleri hem siyasi parti grup başkanvekillerinin hem de vekillerin incelememesine sunulmasını istedik. Ancak şu ana kadar meclis başkanı bizim bu talebimize cevap vermedi. Bizde bu nedenle olağanüstü toplantı çağrısı yapıyoruz. Fezlekelerde var olan bir şeyi kimse saklamayız. Tahrip edilmiş midir kaçırılmış mıdır şeklindeki görüşlere ihtiyatla yaklaşıyorum çünkü bunların bir örneği savcılarda vardır. Kimse bu belgelerle oynama örtme imkanına sahip olamaz. Öyle niyet edebilirler gayretler o yöndedir ama başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Olağanüstü toplantı günüde bütün bunlar milletimizin bilgisine sunulacaktır."

PROVOKASYON UYARISI

?Berkin Elvan için yapılan protestoların provokatif eylemlere dönüşmemesi için ne tür çağrıda bulunursunuz?" sorusuna Hamzaçebi, şu yanıtı verdi:
"Bütün vatandaşlarımıza, gençlerimize sağduyu tavsiye ediyorum. Seçime doğru giderken, elbette Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle gençlerimiz, vatandaşlarımız hissiyatlarını ifade edeceklerdir, bu çok doğaldır. Bunu önlemek mümkün değildir, 'Yapmayın' demek doğru değildir. Doğal tepkilerini, vatandaşlarımız ifade edecekler ama hiçbir şekilde provokasyona gelmemeliler, gelmeyeceklerine ben inanıyorum. Çünkü provokasyon, hükümetin işine gelen bir şeydir. Buna hiç kimse prim vermemeli, bu konuya ince, hassas dengeye bütün vatandaşlarımız, gençlerimiz dikkat etmelidir. Ben kendilerinden bunu rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm almak zaten karar verin. Biz mağazasında geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.