Viagra çok lezzetli yemek değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen tam olarak bir saat beklemek zorunda.
TBMM'deki güvenlik toplantısı
-CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:
-"Emniyetin aradığı bir kişi, TBMM'ye girememeli. Bugünkü toplantıda, bu önlemin bugüne kadar uygulanmadığı anlaşıldı"
-"Bir kişinin yarattığı bu olay nedeniyle tüm vatandaşları, bundan sorumlu tutmak, Meclis'i, grubu onlara kapatmak doğru değil"
-"Herkes yine TBMM'ye, grup toplantılarına girebilmelidir. Ancak güvenlik eksikliğinden kaynaklanan böyle bir sorunu aşabilmek için de grup toplantılarının belli disiplin içinde yapılmasında yarar var"
10 Nisan 2014
TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, aranan bir kişinin, TBMM'ye girmemesi gerektiğini belirterek, "Bugünkü toplantıda, bu önlemin bugüne kadar uygulanmadığı anlaşıldı. Aranan kişi otele gidip geceleyemediği halde TBMM'ye giriyorsa burada sorun var demektir" dedi.
Hamzaçebi, TBMM'de güvenlik önlemlerinin ele alındığı toplantıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ortak bir çözüm arama platformu olduğunu ifade eden Hamzaçebi, görüşlerin taslak metin haline getirilerek, parti gruplarına sunulacağını, kararın daha sonra oluşacağını kaydetti.
Hamzaçebi, daha önce de TBMM'de güvenlik konusunda bir sorun olduğunun tartışıldığını, Başkanlık Divanı'nın da bu konuyu çok sık gündeme aldığını anımsattı. Hamzaçebi, eskiden beri var olan birikimin, yaşanan son olay nedeniyle bir kez daha değerlendirildiğini, çözümler üzerinde durulduğunu belirterek, taslak metnin pazartesi gününe kadar hazırlanıp, parti gruplarına iletileceğini bildirdi.
-"Ziyaretçilere kapatılması doğru değil"
Bu olay nedeniyle TBMM'ye ziyaretçilerin gelmemesi, grup toplantılarının ziyaretçilere kapatılması gibi bir düşüncenin doğru olmadığını kaydeden Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir kişinin yarattığı bu olay nedeniyle tüm vatandaşları, bundan sorumlu tutmak, Meclis'i, grubu onlara kapatmak doğru değil. Herkes yine TBMM'ye, grup toplantılarına girebilmelidir. Ancak güvenlik eksikliğinden kaynaklanan böyle bir sorunu aşabilmek için de grup toplantılarının belli disiplin içinde yapılmasında yarar var. Çünkü kapıdan giren kişinin en azından kimin referansıyla girdiği belli olmalı. Normal, diğer günlerde TBMM'ye gelen ziyaretçiler, hangi milletvekilinin ismiyle geliyorsa, o kayda alınır. Dolayısıyla içeride herhangi bir olay olursa, o milletvekili kanalıyla en azından bu olayı gerçekleştiren kimdir şeklinde bir soruşturma çok daha iyi yapılabilir. Diğer günlerde olan bu sistemi, salı günleri için de yapmak mümkün. Gelen kişiler, grupların referansıyla içeri girebilir. 100, 200, 300, 400 kişi neyse, ona partiler kendi karar verir, isimleri kapıya bildirebilir. Bu şekilde bir çözümü bulmak mümkün."
-"Siyasetin yaşadığı en büyük sorun"
Hamzaçebi, vatandaşın, Ankara'ya neden geldiğinin, TBMM'ye neden bu kadar ziyaretçi akını olduğunun üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Hamzaçebi, TBMM'nin, vatandaşların bireysel sorunlarının çözüm üretim merkezi olarak görülmesinin, siyasetin yaşadığı en büyük sorun olduğunu belirtti.
Ana binaya ziyaretçi sınırlamasının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Hamzaçebi, toplantıya katılan bir kişinin bu görüşü ifade ettiğini, bu görüşü parti gruplarının hepsinin paylaşmadığını söyledi.
Hamzaçebi, grup toplantılarının iki güne yayılmasının doğru olmayacağını ifade etti.
-"Arkasında bazı gücün, kişilerin olduğunu düşünüyorum"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının organize olduğuna yönelik iddiaların sorulmasına Hamzaçebi, "O işin organize olmadığını düşünmüyorum. Sadece bireysel bir kişi düşünmüş, karar vermiş, gelmiş uygulamış şeklinde kanaate sahip değilim. O kadar suçu, sabıkası olan bir kişinin arkasında bazı kişilerin, güçlerin veya gücün olduğunu düşünüyorum. Bu sadece bir şüphe. Bu kişi, görüntü kayıtlarında birisiyle tokalaşıyor. Tesadüfi bir tokalaşma da olabilir. Birini uzaktan tanıyıp, onunla merhabalaşmış da olabilir. Ya da tanıdığı birini o anda görmüş olabilir ya da başka birşey...Soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğüne inanmak istiyoruz" diye konuştu.
Saldırganın CHP'den şikayetçi olduğuna yönelik haberlerin sorulması üzerine Hamzaçebi, "Yavuz hırsız evsahibini bastırır olmuş" dedi.
-"Böyle bir saldırı Başbakan'a yapılmazdı"
Hamzaçebi, böyle bir saldırının TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılamayacağını ifade ederek, Başbakan'ın, koruma ordusuyla gezdiğini söyledi.
Koruma önlemini, Meclis içinde, ana bina içinde biraz daha etkin şekilde almakta yarar bulunduğunu dile getiren Hamzaçebi, şöyle devam etti:
"Örneğin GBT sistemi kapıda uygulansa, sadece suçlu olanlarla ilgili bunun uygulanma imkanı olduğunu bugün öğrendik. GBT vergi borcu olanı da belki gösteriyor onu kast etmiyorum. Ama suçlu olan bir kişi, aranan bir kişi Meclis'e geliyorsa kapıda tespit etme imkanı var. Emniyetin aradığı bir kişi, TBMM'ye girememeli. Bugünkü toplantıda, bu önlemin bugüne kadar uygulanmadığı anlaşıldı. Bunun uygulanması gerekir. Emniyetin aradığı, yargının, devletin aradığı bir kişi, TBMM kapısından serbestçe girememeli. O kişi, otele gidip gecelese, hemen emniyet onu yakalar, aranıyorsun diye, tutuklanmak üzere, ilgili savcılığa, mahkemeye gönderir. Ama Meclis'te böyle birşey olmuyor. GBT yapılma imkanı var ama yapılmadığını öğrendim. Geçmişte suç işleyen vatandaşın Meclis'e giremeyeceği diye birşey yok. Suç işlemiştir, cezasını çekmiştir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak TBMM'ye girebilir, böyle bir yasaklama doğru değil. Aranan kişi otele gidip geceleyemediği halde TBMM'ye giriyorsa burada sorun var demektir. "