Çankırı Milletvekili Sayın İdris Şahin?in konuşması üzerine

10 Nisan 2014 Perşembe
?
ÜÇÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 15.34
BAŞKAN: Başkan Vekili Meral AKŞENER
KÂTİP ÜYELER: Bayram ÖZÇELİK (Burdur), Muhammet Bilal MACİT (İstanbul)
----- 0 -----
BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 75?inci Birleşiminin Üçüncü Oturumunu açıyorum.
?
BAŞKAN ? Gündemin ?Kanun Tasarı ve Teklifleri ile Komisyonlardan Gelen Diğer İşler? kısmına geçiyoruz.
?
3.-  Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu?nun; Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile İçişleri Komisyonu Raporu (2/2011) (S. Sayısı: 563)(*)
BAŞKAN ? Komisyon? Burada.
Hükûmet? Burada.
?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, kürsüde konuşan sayın hatip benim dün burada MİT yasasıyla ilgili söylediklerimi çarpıtarak olduğundan başka bir anlama dönüştürmüştür. Söz istiyorum.
BAŞKAN ? Buyurunuz. (CHP sıralarından alkışlar)
Çankırı Milletvekili Sayın İdris Şahin?in konuşması üzerine
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; kürsüye çıkan bir hatibin, hele hukukçu kimliğine sahip olan bir kişinin bütün olayları olduğu gibi, doğru olarak anlatması ve bunun üzerine bir hüküm kurması, yorum yapması gerekirken Sayın Şahin benim sözlerimi çarpıtarak söylemiştir. Benim dün söylediğim şuydu: MİT yasa teklifiyle ilgili olarak Millî İstihbarat Teşkilatı Adalet ve Kalkınma Partili milletvekillerine brifing vermiştir, bilgi vermiştir. ?Komisyon üyeleri? demedim bir kere. Bu bilgi AKP?li milletvekillerine veriliyor ise Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerine de, diğer milletvekillerine de verilmek zorundadır. Bunu sizin talebinizle verdi, vermedi hiç beni ilgilendirmiyor. Millî İstihbarat Teşkilatı size gelip bilgi vermişse diğer milletvekillerine de vermek zorundadır. Ben hâlâ Sayın Bakandan bu konuda bir özür bekliyorum, Millî İstihbarat Teşkilatından ?Pardon, gelip ne zaman isterseniz biz size bilgi takdim edelim.? cevabını bekliyorum ama hiç kimsenin umurunda değil.
SEYFETTİN YILMAZ (Adana) ? Çok da sağlıklı olmaz o.
İDRİS ŞAHİN (Çankırı) ? Ya, bunun önünü siz kapadınız. Biz Komisyon üyesi arkadaşlarımızla görüştük, siz kapadınız bunun önünü.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Sayın MİT yetkilileri, Bakanınız size bu talimatı vermeyebilir; size düşen gelip ?Ne zaman emrediyorsanız bu bilgiyi verelim.? demektir, lütfen politize ettirmeyin kendinizi.
İkincisi: Burada, 1 Mart günü siz bana geldiniz Komisyon Sözcümüz Ali Serindağ vasıtasıyla ?Bu MİT yasasını bir an önce çıkaralım.? Derdiniz neydi biliyor musunuz? ?Hemen uzlaşalım, çıkaralım, kapatalım ki fezlekeler okunmasın.? Ben size dedim ki: Bunun yetişme imkânı yok, bu ancak seçimden sonra ele alınabilir. Yani, yangından mal kaçırır gibi bu yasayı çıkarmak istiyordunuz, buna izin vermedik. Şimdi diyorsunuz ki: ?Darbecilerin hazırladığı yasayı değiştirmek istiyoruz; siz bunu savunuyorsunuz.? Hayır, darbecilerin hazırladığı yasayla on iki yıl devam ettiniz, on iki yıl bu memleketi darbecilerin hazırladığı yasayla yönettiniz; darbecilerin hazırladığı yüzde 10?luk seçim barajıyla bugüne kadar geldiniz, o çoğunlukla burada duruyorsunuz, onu değiştirmeye yanaşmıyorsunuz. (CHP sıralarından ?Bravo!? sesleri, alkışlar) Darbecilere sığınan sizsiniz.
Sürem bitti, sözlerimi sonlandırıyorum; saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN ? Teşekkür ederim.
?

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.