Genel Kurula bir açıklama yaptınız ve bir ithamda bulundunuz

17 Nisan 2014 Perşembe
?
ÜÇÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 15.49
BAŞKAN: Başkan Vekili Ayşe Nur BAHÇEKAPILI
KÂTİP ÜYELER: Muhammet Bilal MACİT (İstanbul), Muhammet Rıza Yalçınkaya (Bartın)
------0------
BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 78?inci Birleşiminin Üçüncü Oturumunu açıyorum.
Danışma Kurulu önerisinin oylamasında karar yeter sayısı bulunamamıştı. Şimdi öneriyi tekrar oylarınıza sunacağım ve karar yeter sayısı arayacağım.
Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Kabul edilmiştir.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan?
BAŞKAN ? Buyurun Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, bir önceki oturumda usul tartışması sonrasında açıklama yaparken ?Keşke Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu usulsüz kapatıldığında da bu gibi itirazları yapsaydınız.? gibi bir değerlendirme yaptınız.
BAŞKAN ? Yaptım, evet, söyledim.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Ben böyle bir şey hatırlamıyorum. Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun İç Tüzük?e aykırı bir şekilde kapatıldığını hatırlamıyorum ben. Eğer böyle bir şey varsa siz açıklayın, ben bana göre bir değerlendirme yapayım.
BAŞKAN ? Sayın Hamzaçebi, ben bu konuda polemiğe girmek istemiyorum ama ara verdiğimde gelirseniz size açıklayacağım, tamam mı?
YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) ? Biz de merak ediyoruz.
LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) ? Ben de merak ediyorum, milletvekili olarak merak ediyorum.
BAŞKAN - Şu anda açıklamam.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Hayır ama efendim, Genel Kurula bir açıklama yaptınız ve bir ithamda bulundunuz.
BAŞKAN ? Şu kadar söyleyebilirim, sizin nöbetçi olmadığınız bir günde Meclis yine böyle gergin ortamdı. Usulüne uygun olmayarak bir başka Meclis başkan vekilimiz tarafından kapatıldı, usulüne uyulmadan. Tarihini istiyorsanız ben bulurum ara verdiğimiz zaman, size söylerim. Hangi Meclis başkan vekilimiz olduğunu da o zaman iletmiş olurum size.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Efendim, bir Meclis başkan vekilimizin Genel Kurulu kapattığı bir oturumda ben buradaydım.
BAŞKAN ? Evet.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun İç Tüzük?e aykırı şekilde kapatıldığı yönünde itirazları olmuştu.
BAŞKAN ? Evet.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Eğer o günkü oturumu kastediyor iseniz o günkü oturum İç Tüzük?ün 68?inci maddesine uygun bir şekilde kapatılmıştır. Ben hiçbir aykırılık görmedim. Eğer aykırı bulsaydım Divanda kim olursa olsun yine bu görüşümü söylerdim.
BAŞKAN ? Teşekkür ederim.
Böyle itirazlarınıza, haklı ve yerindeki itirazlarınıza elbette hepimiz saygı duymak zorundayız, saygı duyarız da ama benim hatırladığım ve bildiğim olayda usulsüz kapatıldı diye bir tartışma ortamı yaşanmıştı.
Teşekkür ederim.
Bu konuyu kapatıp gündeme devam ediyoruz.
?

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç saat beklemek zorunda.