Sayıştay üye seçimine ilişkin, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir ÜNAL'ın konuşması üzerine


13 Mayıs 2014 Salı
İKİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 17.03
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Dilek YÜKSEL (Tokat), Muhammet Rıza YALÇINKAYA (Bartın)
----- 0 -----
 
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 88'inci Birleşiminin İkinci Oturumunu açıyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun önerisinin oylanmasında karar yeter sayısı bulunamamıştı.
Şimdi öneriyi tekrar oylarınıza sunacağım ve karar yeter sayısı arayacağım: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Karar yeter sayısı vardır, kabul edilmemiştir.
İç Tüzük'ün 37'nci maddesine göre verilmiş bir doğrudan gündeme alınma önergesi vardır. Okutup işleme alacağım ve oylarınıza sunacağım.

?
BAŞKAN ? Teşekkür ediyorum. 
Biz de Başkanlık Divanı olarak ölen işçilerimize Allah?tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyoruz. 
Teşekkür ediyorum. 
Gündemin ?Seçim? kısmına geçiyoruz.
1.- Sayıştayda Boş Bulunan 5 Üyelik İçin Yapılacak Seçim (S. Sayısı: 585)
BAŞKAN ? Şimdi, Sayıştayda boş bulunan?
?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan?
BAŞKAN ? Buyurun Sayın Hamzaçebi. 
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Şimdi, biraz önce Sayın Ünal açıklamasını yaparken bir şeyi eksik yansıttı, şöyle ki: ?Geçen hafta perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan toplantıya muhalefet partileri katılmamıştır.? dedi. 
Olayın doğrusu şöyledir: Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisini temsil eden milletvekilleri katılmıştır. ?Diğer muhalefet partileri katılmamıştır.? diyemem, bilmediğim için söyleyemiyorum. Muhtemelen onlar da katıldı.
YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) ? Katıldı. 
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Evet, katıldılar. 
Katıldılar ama orada Komisyon Sözcümüz İstanbul Milletvekili Sayın Mevlüt Aslanoğlu bir öneri yaptı: ?Siz bugüne kadar Sayıştay seçimlerini, on iki yıldır tek yanlı bir iradeyle belirliyorsunuz. Gelin, bu sefer bu tek yanlı iradeden, bu çoğunluk oylarıyla üye belirleme işinden vazgeçin, partiler arasında bir uzlaşmaya varalım ve bu 5 üyeyi bu şekilde seçelim.? Bu kabul görmeyince Cumhuriyet Halk Partili üyeler oradan ayrıldılar, Komisyonun bu şekildeki seçim usulüne taraftar olmadıkları için, tek yanlı bir iradeyle yapılan seçime meşruiyet kazandırmamak amacıyla oradan ayrıldılar. 
Ertesi gün, cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı arkadaş arayarak bu seçime ilişkin karşı oyu da istedi. Karşı oy yazısını da Sayın Mevlüt Aslanoğlu cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonuna verdi. Yani Komisyon Başkanının talebi üzerine, hatırlatması üzerine de verilen, onun bilgisi dâhilinde olan bir karşı oy yazısı var. Dolayısıyla, basılan sıra sayısında karşı oyun olmaması hiçbir şekilde savunulamaz. 
BAŞKAN ? Evet, teşekkür ederim. 
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Karşı oy olmadan, üyeler hakkında milletvekillerinin bilgi sahibi olması mümkün değildir çünkü her parti, karşı oy veren partiler görüşlerini ortaya atmıştır. Tekemmül eden bir Plan ve Bütçe Komisyonu raporu yoktur, sıra sayısı bugün tekemmül etmiştir. Kırk sekiz saat geçmeden bu seçim yapılamaz efendim.
BAŞKAN ?  Evet, teşekkür ederim.
?

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.