Soma?da hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu?nun vefatı üzerine

20 Mayıs 2014 Salı
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 15.00
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Muhammet Rıza YALÇINKAYA (Bartın), Muhammet Bilal MACİT (İstanbul)
----- 0 -----
 
BAŞKAN - Türkiye Büyük Millet Meclisinin 90'ıncı Birleşimini açıyorum.
Toplantı yeter sayısı vardır, görüşmelere başlayacağız.
?
Sayın milletvekilleri hem Sayın Ferit Mevlüt Aslanoğlu hem de Soma şehitlerimiz hakkında görüşlerini ve düşüncelerini bildirmek isteyen arkadaşlar için birer dakikalık süre vereceğim gündem dışı konuşmalar bittikten sonra.
?
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.
Sayın Hamzaçebi, buyurun.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Değerli milletvekilleri, geçen hafta Soma'da meydana gelen maden faciasında 301 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bütün toplumu derinden yaralayan, yüreğimizi acı ile dolduran bu olay karşısında gerçekten günlerce toplum olarak büyük bir travma yaşadık. Bu travmanın, bu acının daha uzun süre devam edeceğini düşünüyorum çünkü 301 kardeşimiz orada insanlık dışı şartlarda, kontrollerin yapılmadığı, âdeta ölüme davetiye çıkarıldığı bir ortamda çalışıyordu. Ben 301 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum, onların ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum. Böylesi olayların bir kez daha yaşanmaması bu acıdan çıkaracağımız en büyük derstir ancak genel olarak her büyük olay, her acı olay sonrasında bu tip cümleler sarf etmiş olmamıza rağmen yetkililerin bu tip cümleler söylemiş olmasına rağmen, böylesi acı olayları her seferinde yeniden yaşadığımız da bir gerçektir. Bu olayın tarihimizde bir son olmasını ve bundan sonra toplum olarak, millet olarak bu acıları yaşamamayı gönülden diliyorum. Madenci kardeşlerimizin geride bıraktığı gözü yaşlı, yaslı aileleri yürekten kucaklıyorum, onların acılarını paylaşıyorum, her zaman onların yanında olacağımızı ifade ediyorum.
Yine geçen haftanın ikinci acılı olayı, 22 ve 23'üncü Dönem Malatya, 24'üncü Dönem İstanbul Milletvekili olan Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun rahmete intikal etmesiydi. 2002 yılından bu yana beraber Parlamentoda görev yaptığımız Sayın Mevlüt Aslanoğlu çok değerli bir arkadaşımızdı. Kültürümüzde, dinimizde, ölen kişinin ardından güzel sözler söylemek vardır, kötü sözler söylenmez ama Mevlüt Aslanoğlu gerçekten arkasından iyi sözler söylenilmeyi hak eden bir kişiydi, bunu fazlasıyla hak etmişti. Önceliğinde, gerek siyaset önceliğinde, gerek yaşam önceliğinde kendisi değil, ailesi değil, millet vardı, vatandaş vardı, onların sorunları vardı. Böylesine örnek bir siyaset insanıydı, örnek bir halk adamıydı. İyi bir arkadaştı, fedakâr bir insandı, vefa sahibi bir insandı. Genellikle, toplumsal ilişkilerde, arkadaşlık ilişkilerinde, siyasette artık kaybolmaya yüz tuttuğunu gördüğümüz, "vefa" dediğimiz kavramın timsaliydi Sayın Mevlüt Aslanoğlu, cefakârdı, hassas bir kalpti, yürek dolu bir insandı, çok iyi bir arkadaştı. Benim Parlamentodaki en yakın arkadaşımdı diyebilirim. Bu nedenle, ayrıca, belki hissiyatım biraz daha fazla olabilir, biraz daha bu konuda fazla söz söyleme hakkını kendimde görüyorum. Parlamentoda da siyasi partiler üstü bir grup başkan vekili unvanını hep birlikte kendisine vermiştik. Dört siyasi parti arasında uzlaşmayı sağlayan iyi bir arkadaşımızdı. Cenaze namazı gerçekten örnekti, her siyaset adamının ders alması gereken bir cemaat vardı orada. Bütün siyasi partiler vardı, sayın bakanlar vardı, toplumun her kesiminden insanlar vardı. Böylesi bir kitleyi cenazesinde buluşturabilme özelliği bir siyaset adamının herhâlde olması gereken özelliğidir. Allah rahmet etsin diyorum. Parlamentoya, ailesine, arkadaşlarına sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum. Mevlüt Aslanoğlu'nu çok özleyeceğim.
Son olarak, Samsun Milletvekilimiz Sayın Tülay Bakır'ın annesinin vefat ettiğini öğrendim. Tülay Hanım'a buradan sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum. Annesine Allah'tan rahmet diliyorum.
Teşekkür ederim Sayın Başkan.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.