Soma'da yaşanan maden kazaları hakkında araştırma komisyonu kurulması ile ilgili görüşmelerin TRT?den canlı olarak yayınlanmasına ilişkin

20 Mayıs 2014 Salı
?
İKİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 17.13
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Muhammet Rıza YALÇINKAYA (Bartın), Muhammet Bilal MACİT (İstanbul)
----- 0 -----
BAŞKAN - Sayın Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 90'ıncı Birleşiminin İkinci Oturumunu açıyorum.
?
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.
Danışma Kurulu önerisini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Kabul edilmiştir.
İç Tüzük ?ün 37'nci maddesine göre?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, bir söz alabilir miyim efendim?
BAŞKAN - Buyurun Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, önemli bir oturum gerçekleştiriyoruz. Soma'da 301 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan facia üzerine bir Meclis araştırma komisyonu kurulmasını şimdi Genel Kurulda 4 siyasi partinin oylarıyla kararlaştırdık; bu, tarihî bir oturum. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile TRT arasında Mecliste yapılan görüşmelerin yayınlanması hakkında düzenlenmiş olan bir protokol var. Bu protokole göre: "Salı, çarşamba ve perşembe günleri normal çalışma saatleri içerisindeki görüşmeler Meclis TV tarafından yayınlanacaktır." Ama yine aynı protokolde bir hüküm daha yer almaktadır: "Önemli günler var ise, önemli oturumlar gerçekleştiriliyor ise bu da Meclis Başkanlığının talebiyle TRT'ye bildirilmesi hâlinde TRT tarafından gereği yerine getirilir ve yayınlanır." O nedenle, sizden talebimiz, bu önemli oturumun görüşmelerinin saat 19.00'dan sonra da Meclis TV tarafından yayınlamasıdır. Bu talebimizin Meclis Başkanı kanalıyla TRT'ye intikal ettirilmesini ve gereğinin yapılmasını sizden talep ediyoruz efendim.
BAŞKAN - Sayın Hamzaçebi, teşekkür ediyorum.
?

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 90'ıncı Birleşiminin Üçüncü Oturumunu açıyorum.
Sayın Hamzaçebi, Sayın Vural ve Sayın Kaplan'ın Başkanlığa dilekçe vermeleri üzerine dilekçe konusu Sayın Meclis Başkanımıza iletildi. Sayın Başkan daha önceden intikal ettirilmesi hâlinde TRT Genel Müdürüyle görüşüleceğini ve buna göre kararlaştırılacağını ama bu saatten sonra yapılacak bir şeyin olmadığını belirttiler.
?
Buyurun Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, biraz önce İç Tüzük 37'nci madde uyarınca, Sayın Haydar Akar milletvekilimizin teklifinin görüşülmesi kabul edildi. Ben buradan tüm siyasi parti gruplarına, bu bağlamda Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna bir çağrı yapıyorum. Nasıl bugün araştırma önergeleri için bir Danışma Kurulu kararını müştereken imzaladıysak yarın da onun kararını müştereken alalım ve o teklifin görüşmelerine burada geçelim. Birinci önerim bu.
İkinci olarak söyleyeceğim şu: Sayın Meclis Başkanı diyor ki: Bunu keşke önceden haber verseydiniz ben de TRT'yle görüşürdüm, yayınlardık. Şimdi geç oldu." Yani bu şuna benziyor: 301 işçinin ölümü gerçekleşti, Meclis araştırma komisyonu kuruldu, onun gibi bir şey. Yani bu önergeler buraya getirildi, konuşuldu, Meclis araştırma komisyonu kuruldu. Bundan sonra kurulması yeni oldu. Sayın Meclis Başkanı sadece mazeret üretiyor. Soma'yı, Soma görüşmelerini milletin gözünden kaçırmak istiyor. Böyle acılı bir günde Meclis Başkanına bu tutumu yakıştıramıyorum.
Teşekkür ederim.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.