Buna iş kazası demek mümkün değil, maden kazası demek mümkün değil

22 Mayıs 2014 Perşembe
ÜÇÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 18.02
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Muharrem IŞIK (Erzincan), Muhammet Bilal MACİT (İstanbul)
----- 0 -----
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 92'nci Birleşiminin Üçüncü Oturumunu açıyorum.
(11/32), (11/33) ve (11/34) esas numaralı gensoru önergelerinin görüşmelerine devam edeceğiz.
Hükûmet yerinde.
?
BAŞKAN - Sataşma nedeniyle iki dakika...
Buyurun Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Soma'da 301 vatandaşımız feci bir şekilde öldü. Buna iş kazası demek mümkün değil, maden kazası demek mümkün değil. Kaza "Geliyorum." diyordu, geldi ve insanlarımız öldüler. Bunu "cinayet" dışında başka bir kelimeyle isimlendirmek maalesef mümkün değildir. Böyle bir tabloda buraya çıkan iktidar partisi temsilcilerinin, bakanların özür dilemesi, istifa etmesi gerekirken büyük bir pişkinlikle muhalefeti, onun Genel Başkanını, Sayın Genel Başkanımızı suçlamasını ben milletimizin takdirine bırakıyorum. Bu şuna benziyor: İnsanlarımız orada öldü ve Sayın Başbakan çıktı, bunu kaderle açıkladı, "Bu işlerin fıtratında ölüm vardır." dedi. Evet, elleri sevmeye değil, dövmeye alışkın olanlar, fıtratında iyilik olmayanlar o insanları anlayamazlar, o insanların acılarını paylaşamazlar.
Siz şimdi burada çıkmışsınız, "Genel Başkanınız gibi içi boş belgeler göstermiyorum." diyorsunuz. Siz biraz önce Hasan Ören'e cevap veremediniz. 301 vatandaşımızın ölümüyle ilgili bir şekli "Allah rahmet eylesin." dışında sizden içten bir yakınma, bir duygulanma ifadesini görebilmiş değilim. Yazıklar olsun size, yazıklar olsun size. (AK PARTİ sıralarından "Sana yazıklar olsun" sesleri) Ben 301 vatandaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. O Genel Başkanımız yılbaşı gecesini, gitti, o madende işçilerle geçirdi. Siz, onların patronlarının işlerini çözmeye çalışırken Genel Başkanımız madende işçilerle yılbaşı geçiriyordu.
Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen tam olarak bir saat beklemek zorunda.