Mahcup oldunuz Genel Başkanınıza karşı nasıl hesap vereceğinizi düşünüyorsunuz

27 Mayıs 2014 Salı
İKİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 15.16
BAŞKAN: Başkan Vekili Şükran Güldal MUMCU
KÂTİP ÜYELER: Mine LÖK BEYAZ (Diyarbakır), Fehmi KÜPÇÜ (Bolu)
----- 0 -----
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 93'üncü Birleşiminin İkinci Oturumunu açıyorum.
?
Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun İç Tüzük'ün 19'uncu maddesine göre verilmiş bir önerisi vardır, okutup işleme alacağım ve oylarınıza sunacağım:
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
Danışma Kurulu 27/05/2014 Salı günü (bugün) toplanamadığından, grubumuzun aşağıdaki önerisinin, İç Tüzük'ün 19'uncu maddesi gereğince Genel Kurulun onayına sunulmasını saygılarımla arz ederim.
Mehmet Akif Hamazçebi
İstanbul
Grup Başkan Vekili
Öneri:
Gündemin "Kanun Tasarı ve Teklifleri ile Komisyonlardan Gelen Diğer İşler" kısmında bulunan (2/1210) esas numaralı Kanun Teklifi'nin bu kısmın 3'üncü sırasına alınması ve diğer işlerin sırasının buna göre teselsül ettirilmesi,
Genel Kurulun; 27/05/2014 Salı günkü (bugün) birleşiminde 89 sıra sayılı Kanun Tasarısı'na kadar olan işlerin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar,
Yukarıda belirtilen birleşimde gece 24.00'te günlük programın tamamlanamaması hâlinde günlük programın tamamlanmasına kadar çalışmalarını sürdürmesi önerilmiştir.
?
Cumhuriyet Halk Partisi Grubu önerisini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Kabul edilmiştir. (CHP ve MHP sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar; AK PARTİ sıralarından gürültüler)
?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan?
BAŞKAN - Sayın Hamzaçebi, siz ne söyleyeceksiniz?
Buyurun.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Efendim, şimdi Sayın Elitaş, Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisinin İç Tüzük'e aykırı olduğunu söyleyerek bize sataşmada bulunmuştur yani "Kırk sekiz saat geçmeden Cumhuriyet Halk Partisi bunu getiremez." diye. Oysa, bizim yaptığımız işlem tamamen İç Tüzük'e uygundur, İç Tüzük'e aykırı bir şey yoktur. Bunu tamamıyla çarpıtmak suretiyle sataşmada bulunmuştur efendim.
Söz istiyorum.
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Gündemde yok, gündemde yok.
BAŞKAN - Buyurunuz Sayın Hamzaçebi. (CHP sıralarından alkışlar)
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Değerli milletvekilleri, aslında ben bu tartışmayı son derece yadırgıyorum. 13 Mayısta Soma'da büyük bir facia meydana geldi?
MİHRİMAH BELMA SATIR (İstanbul) - Usulü tartışıyoruz, usulü.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - ?301 vatandaşımız hayatını kaybetti.
MİHRİMAH BELMA SATIR (İstanbul) - Sayın Başkan, usulü tartışıyoruz, keyfî verilen kararı tartışıyoruz, içeriği tartışmıyoruz şu anda.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - 20 Mayısta Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak biz buraya Sayın Haydar Akar'ın kanun teklifini getirdik, maden iş kolunda taşeronluğa son verelim dedik.
ALİ ERCOŞKUN (Bolu) - Konu bu değil ki şu anda, sayı?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Oy birliğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu bunu kabul etti, bütün milletvekilleri kabul etti, tarihî bir gün olarak bundan mutlu olduk. Ondan bir hafta sonra Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak diyoruz ki: "Bu teklifi son sıradan alalım gündemin 3'üncü sırasına getirelim, bir an önce görüşelim." ve siz buna itiraz ediyorsunuz. Bu kabul edildi, "Hayır, bu görüşülemez." diyorsunuz.
MİHRİMAH BELMA SATIR (İstanbul) - Kabul edilmedi, kabul edilemedi, kusura bakmayın.
ALİ ERCOŞKUN (Bolu) - Şu anda onu tartışmıyoruz.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Yani, bu bir samimiyet testi oldu, biz sizin bu konuda samimi olmadığınızı anladık.
MUHAMMET BİLAL MACİT (İstanbul) - Samimiyet polisi mi oldun? Samimiyet polisi misin?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - İstiyorsunuz ki biz bunu oyalayalım, gerilerde kalsın, tarihin karanlıklarına gömelim, Soma aynı şekilde devam etsin. Evet, niyetiniz buydu.
İkinci olarak söyleyeceğim şudur: Sayın Başkan burada salonu gördü, ben de burada salonu izliyorum.
MUHAMMET BİLAL MACİT (İstanbul) - Biz de gördük.
OSMAN AŞKIN BAK (İstanbul) - Kâtip üyeler de gördü.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Grubumuza baktım, muhalefete baktım, Milliyetçi Hareket Partisine baktım, Halkların Demokratik Partisine baktım, sayınız yoktu burada.
FATİH ŞAHİN (Ankara) - Sizin göreviniz değil, kâtip üyelerin görevi.
MUHAMMET BİLAL MACİT (İstanbul) - Siz Grup Başkan Vekilisiniz, kâtip üye değil.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Sizin derdiniz muhalefetin çok olması değil, sizin az olmanız ve mahcup oldunuz Genel Başkanınıza karşı, nasıl hesap vereceğinizi düşünüyorsunuz. Bence böyle bir hesap verme endişesine kapılmayın, göğsünüzü gere gere deyin ki: "Soma'yla ilgili Cumhuriyet Halk Partisinin önergesi kabul edildi. Tutumumuzu değiştirelim, hemen yarın bunu görüşmeye başlayalım."
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Yok canım!
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Var mısınız yarın görüşmeye başlayalım?
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Kılıçdaroğlu öyle bir talimat mı verdi sana?
OSMAN AŞKIN BAK (İstanbul) - Popülizm mi var, popülizm mi?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz Sayın Hamzaçebi.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.