Hükûmetler Sorunları Çözmek İçin Vardır

DÖRDÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 17.23
BAŞKAN: Başkan Vekili Meral AKŞENER
KÂTİP ÜYELER: Bayram ÖZÇELİK (Burdur), Dilek YÜKSEL (Tokat)
----- 0 -----
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan?
BAŞKAN - Buyurun.
Şimdi, bundan sonra, son söz size, başka kimseye söz vermeyeceğim.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Yani, benim önerge verilmesini gerektiren herhangi bir problemim yok, sizin varsa yardımcı olabiliriz biz size, destek de veririz eğer o önergeyi getirirseniz.
Şimdi, değerli arkadaşlar, sorun açık: Üniversitede 200 bin civarında öğrencimizin problemi var. Arkadaşımız diyor ki: "Aklını kullansaydı, çalışsaydı, hepsinin sorumlusu biz miyiz? Kalmasaydı sınıfta, devam etseydi." Yani, evet, Immanuel Kant'ın aklı, aydınlanması bunu gerektirir, "Aklını kullan." der. Yanlış bir teori değil ama yani, insan sadece akıldan ibaret bir varlık değil; insanın duyguları var, sosyal çevresi var, arkadaşları var, problemleri var. İnsanı bu çevreyle, bu problemlerle birlikte alıp değerlendireceksiniz. Bu insan, bu öğrenci okuluna devam edememiş olabilir, özel hayatında problemleri olmuş olabilir, aile hayatında problemleri olmuş olabilir, işini kaybetmiş olabilir, parasız kalmış olabilir, birçok neden olabilir, hatta tembellik yapmış olabilir, hepsi olabilir ama yaptığı tembellikten pişman olmuş olabilir. Buinsanlara bir fırsat daha vermek devletin görevidir. Yani, "Hayır, bunun sorumlusu sensin, katılmıyoruz." demeyi ben hükûmet etme anlayışına yakıştıramıyorum, böyle bir hükümet etme anlayışı olmaz. Hükûmetler, sorunları çözmek için vardır.
Niye şimdi Plan ve Bütçe Komisyonunda vergi ve prim affı düzenlemesi var? Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak destek veriyoruz. 6 kere bu affı yaptınız bugüne kadar, sadece vergi affını, prim afları hariç, onlarla birlikte 10'u bulur. Niye yapıyorsunuz? "Aklını kullansaydın, ödeseydin kardeşim zamanında." denilebilirdi. "Ödememiş, ödeyememiş, mali durumu iyi olmamış, işleri iyi olmamış, bir fırsat daha verelim." deniliyor. Çifte standart yok; tutarlılık, her yerde aynı olmayı gerektirir.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - 200 bin kişiyi hiçbir hükûmet, hiçbir parlamento görmezlikten gelemez.
Teşekkür ederim.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm kullanımı zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen tam olarak bir saat beklemek zorunda.