Hamzaçebi, DİSK Genel Başkanı ile Soma'dan gelen maden işçilerini TBMM'de kabul etti

Hamzaçebi, DİSK Genel Başkanı ile Soma'dan gelen maden işçilerini TBMM'de kabul etti
17.07.2014
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, DİSK Genel Başkanı, sendika temsilcileri ve Soma'dan gelen maden işçilerini TBMM'de kabul etti.
 
Soma'da yaşananların bir kaza, madencinin fıtratında olan bir durum şeklinde nitelendirilemeyeceğini söyleyen Hamzaçebi, "Bu işin tabiatında değil, teknolojiyi takip etmeyen ülkelerde bu vardır" dedi.
 
Türkiye'nin iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığına dikkati çeken Hamzaçebi, şöyle devam etti:
 
"Türkiye böylesi acı bir gerçekle karşı karşıya iken cumhurbaşkanlığı adaylığına soyunanlar '21. yüzyılın Türkiye?si' diye vizyon belgesi açıklayanlar, refah içerisinde, iş barışının olduğu bir ülke vaat edenler, parlamentoda görüşmekte olduğumuz torba yasada bunun tam aksine düzenlemeler yapıyorlar. 301 kardeşimizin acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Ancak o kardeşlerimizin ölümü sonrasında hükümet yetkililerinin, başbakanın, hükümetin vaat ettiği düzenlemelerin birçoğunu görüşülmekte olan torba yasada görmüyoruz. Bu çok acı bir gerçek."

-CHP'DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI-

Maden işçilerine vaat edilenlerin çoğunun Torba Tasarı'da olmadığını belirten Hamzaçebi, hükümete tasarıdaki düzenlemelerin uzlaşma ile gözden geçirilmesi için çağrıda bulunarak şöyle dedi:
 
"Hükümete çağrıda bulunuyorum, gelin şu torba yasadaki düzenlemeleri bir daha bir uzlaşma ile gözden geçirelim. Madencilerle ilgili olanları hemen ele alalım. Hemen bunları bugün yasalaştıralım. Bu Torba Yasaya o madenci kardeşlerimizin baretinin altına saklanarak hukuk devletini kaldıran uygulamaları yerleştirmek çok acı verici bir durumdur. Hükümete samimi bir çağrıda bulunuyorum. Bu tip düzenlemeleri bu Torba Yasa'dan çıkaralım ve madencilerin eksik kalan düzenlemelerini de buraya dahil edelim."
 
Torba kanun tasarısında maden işçilerine yönelik düzenlemeler ön plana çıkarılarak pek çok alanda hukuk devleti ilkelerine aykırı maddeler getirildiğini kaydeden Hamzaçebi,  tasarının yasalaşmasının gecikmesinin sebebinin de bu olduğuna işaret etti.
 
İşçilerin taleplerinin takipçisi olacaklarını belirten Hamzaçebi, amaçlarının sadece muhalefet yapmak değil, toplum yararına iyi bir yasanın çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Umarım çağrımıza hükümet kulak verir. Bu yasayı işçi kardeşlerimizin ve bütün toplumun beklediği şekilde çıkarırız. Umarım hükümet yanlışları Genel Kurul sırasında fark eder. Bunu umut etmek istiyorum" diye konuştu.
 

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm kullanımı zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.