Ortaöğretim kurumlarına usulsüz öğrenci yerleştirilmesi ile ilgili

4 Kasım 2014 Salı
?
ÜÇÜNCÜ OTURUM
Açılma Saati: 15.15
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Muharrem IŞIK (Erzincan), İsmail KAŞDEMİR (Çanakkale),
----0----
BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 9?uncu Birleşimin kapalı oturumdan sonraki Üçüncü Oturumunu açıyorum.
Gündeme geçmeden önce üç sayın milletvekiline gündem dışı söz vereceğim.
?
BAŞKAN ? Teşekkür ediyorum.
Sayın Hamzaçebi, buyurun.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Değerli milletvekilleri, bu yıl ortaöğretim kurumlarına yani liselere TEOG puanıyla kayıt yapıldı. Özel okullar ise TEOG puanın esas olan verilerden hareketle hesaplanan bir başka puanla kayıt yaptılar. Bu çerçevede, İstanbul?da bulunan Özel Üsküdar Amerikan Lisesi de 168 kişilik kontenjanını doldurdu. Özel Üsküdar Amerikan Lisesinin 168 kişilik kontenjanı dâhilinde en düşük puanla almış olduğu öğrencinin puanı 789?dur.
Kayıt dönemi kapandıktan sonra, medya gücünü arkasında almış olan bir öğrenci velisi bu güce yaslanarak, dayanarak hak etmediği hâlde 782 puanlı bir öğrenciyi Millî Eğitim Bakanlığı ve il millî eğitim müdürlüğü üzerinden bu okula kaydettirmiştir. Bu kayıt, diğer öğrencilerin haklarını çiğneyen, onların haklarını elinden alan bir kayıttır. TEOG puanının esas alınması gerektiğini söylemiştir Millî Eğitim Bakanlığı. TEOG puanıyla da bu öğrencinin puanı 477?dir. Bu puanın üzerinde hem TEOG puanı hem özel okul puanı aldığı hâlde bu okula ve diğer özel okullara kaydolmamış öğrencilerin hakkı ortadan kaldırılmıştır, hakkı yenmiştir. Öğrenci velileri büyük bir infial hâlindedir, büyük bir isyan hâlindedir. Eğer ortada özel okulların yaptığı bir yanlışlık olduğu düşünülüyor ise o zaman 477 TEOG puanının üzerindeki tüm öğrencilerin bu okullara kaydolması için Millî Eğitim Bakanlığının gerekli düzenlemeyi yapması gerekmektedir.
Bir kişiye yönelik olarak, sadece o öğrenci velisinin isteğini karşılamak için yapılmış olan bu düzenlemeyi kınıyorum. Sayın Millî Eğitim Bakanını da şu an Genel Kurul salonunda görüyorum, umarım, bu konuda Sayın Bakan bir açıklama yapar.
Teşekkür ederim.
BAŞKAN ? Teşekkür ediyorum.
?

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen biraz zaman beklemek zorunda.