Bedelli askerlik çıkacak mı, çıkmayacak mı? Lütfen açık olun.

18 Kasım 2014 Salı
?
SEKİZİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 21.38
BAŞKAN: Başkan Vekili Meral AKŞENER
KÂTİP ÜYELER: İsmail KAŞDEMİR (Çanakkale), Bayram ÖZÇELİK (Burdur)
----- 0 -----
BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 15?inci Birleşiminin Sekizinci Oturumunu açıyorum.
6?ncı sırada yer alan, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültür Merkezlerinin Kuruluşu ve Faaliyetleri Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ve Dışişleri Komisyonu Raporu?nun görüşmelerine başlayacağız.
?
BAŞKAN ? Komisyon ve Hükûmet burada.
Komisyon raporu 464 sıra sayısıyla bastırılıp dağıtılmıştır.
?
BAŞKAN ? Teşekkür ederim Sayın Türkkan.
Soru-cevap işlemine geçiyorum.
?
BAŞKAN ? Sayın Hamzaçebi?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan bedelli askerlik konusunda bir açıklamada bulundu ama açıklamalarını, ben, beklentileri olan kişiler açısından son derece yetersiz buldum, bu konuda bir soru sormak istiyorum Sayın Bakana.
Hükûmetinizin çıkarmış olduğu ilk bedelli askerlik yasası başarısızlıkla sonuçlandı. Kapsama giren kişi sayısı 470 bin olmasına rağmen başvuran kişi sayısı 70 binde kaldı, 400 bin kişi kapsama giremedi. Bu sayının şimdi 600 bin civarında olduğu ifade ediliyor. Daha önce bir genel başkan yardımcınız bedelli askerlik bekleyenlere yönelik olumlu bir değerlendirme yaptı, beklentileri artırdı. Daha sonra da Sayın Başbakanın ?Bu konjonktürde bedelli askerlik olmaz.? açıklaması yapıldı.  Siz biraz önce yine konjonktüre vurgu yaptınız ve olayı beklemeye aldınız. Yani, Sayın Başbakanın açıklamasının yarattığı olumsuzluğu gidermek amacıyla, tam bir umut da vermeyerek, bedelli beklentisinde olanlara ucu açık bir sözde bulundunuz. Bedelli askerlik çıkacak mı, çıkmayacak mı, hiçbir şey söylemediniz Sayın Bakan. Şimdi herkesin beklediği şudur: Bedelli askerlik çıkacak mı, çıkmayacak mı? Madem Sayın Başbakana sözü bıraktınız, Sayın Başbakan bu açıklamasını ne zaman yapacak? Bunu bir seçim yatırımı olarak mı düşünecek? Bugüne kadar hep böyle yapıldı; ya referandum ya seçim ya bir başka Cumhurbaşkanlığı seçimi, hep bu seçimlere endekslendi. Siz Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce de bir açıklama yaptınız. ?Sayın Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca buna bakacak, edecek, bunu yapacak.? gibi bir açıklama yaptınız. Sayın Bakanım, şimdi aynı şeyi Sayın Başbakan için söylüyorsunuz. Lütfen açık olun. Bedelli askerlik çıkacak mı, çıkmayacak mı?
Teşekkür ederim.
BAŞKAN ? Sayın Halaçoğlu?

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç saat beklemek zorunda.