Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın CHP Grubuna sataşması nedeniyle

19 Kasım 2014 Çarşamba
?
BEŞİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 16.51
BAŞKAN: Başkan Vekili Meral AKŞENER
KÂTİP ÜYELER: Fehmi KÜPÇÜ (Bolu), İsmail KAŞDEMİR (Çanakkale)
-----0-----
BAŞKAN ? Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 16?ncı Birleşiminin Beşinci Oturumunu açıyorum.
?
BAŞKAN ? Öneriyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Kabul edilmemiştir.
?
Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun İç Tüzük?ün 19?uncu maddesine göre verilmiş bir önerisi vardır, okutup oylarınıza sunacağım.
 ?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan?
HASİP KAPLAN (Şırnak) ? Sayın Başkan?
BAŞKAN ? Sayın Kaplan?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Ben en son, tamam efendim.
BAŞKAN ? Sırayla, bir önce kalkanları?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Tabii, tabii efendim.
HASİP KAPLAN (Şırnak) ? Sayın Hamzaçebi?ye söz sıramı verebilirim, en son da konuşabilirim.
BAŞKAN ? Tamam, hay hay.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Önce gruplar konuştu, ben en son alıyorum.
BAŞKAN ? Tamam.
HASİP KAPLAN (Şırnak) ? Lütfen Sayın Hamzaçebi.
BAŞKAN ? Nezaketiniz beni çok memnun etti.
Buyurun Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Efendim, Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına konuşan Sayın Konuşmacının bir cümlesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna bir sataşma olmuştur. Sataşma cümlesi de şuydu: ?Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri önerge vererek iş kazalarının, Soma faciasının önleneceğini söylüyorlar.? gibi bir ifadede bulundu. Bizim böyle bir ifademiz yok. Tam tersine, söylediklerimizi bir başka şekilde, çarpıtarak ifade etmiştir efendim. Söz istiyorum.
BAŞKAN ? Buyurunuz.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına konuşan Sayın Milletvekili şöyle bir cümle de kullandı: ?Yani Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri diyor ki: Meclis araştırma önergesi vermekle iş kazaları önlenecek. Yok böyle bir şey.? diyor. Yani, ?Meclis araştırma önergesi vermekle iş kazaları, iş cinayetleri, facialar önlenemez.? dedi. Bu cümlenin daha önce benzer konularda söylenmiş şu cümlelerden hiçbir farkı yok:
Yıl 2010, Karadon maden faciası, 30 işçimiz öldü, Sayın Recep Tayyip Erdoğan dedi ki: ?Ölüm bu mesleğin kaderinde var.? Zamanın Çalışma Bakanı da dedi ki: ?Güzel öldüler.? dedi.
2014, Soma faciası, 301 kardeşimiz hayatını kaybetti, Sayın Erdoğan yine ?Ölüm bu işin fıtratında var.? dedi. Sayın Özdağ aynı anlayışı devam ettiriyor. ?Meclise araştırma önergesi vermekle iş kazaları önlenmez.? Yani ?Bu işin kaderinde, fıtratında ölüm vardır.? demek istiyor. Çok yazık, üzüntülerini bildiriyorum.
Soma faciası 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşandı. Biz buraya 29 Nisan tarihinde, ?Soma maden ocaklarında her an bir facia yaşanabilir, gelin bunu araştıralım, önlem alalım.? diye bir önerge getirdik. Manisa milletvekillerimiz ve 54 milletvekilimizin imzasını taşıyan bir önergeyi getirdik, burada reddettiniz. Diyorsunuz ki ?Bu önergeyi kabul etseydik bu facia yine olacaktı, yine yaşanacaktı.?
Sevgili arkadaşlar, ondan sonra torba yasa çıkarıldı, bütün kazalar artık önlenecek imajı verdiniz. Ermenek?te 18 işçimiz toprak altında kaldı, hâlâ cesetleri çıkarılamadı. Şu ?Ölüm bu işin kaderinde vardır.? anlayışını bir kenara bırakın da şu işçilere bir kulak verin.
Teşekkür ederim, saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
SELÇUK ÖZDAĞ (Manisa) ? Sayın Başkan?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) ? Sayın Kaplan, size teşekkür etmeyi unuttum. Teşekkür ederim.
?

Viagra çok lezzetli yemek değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm kullanımı zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.