Hamzaçebi, TBMM'de Düzenlediği Basın Toplantısında Gündemi Değerlendirdi

19.01.2015 Hamzaçebi, TBMM'de Düzenlediği Basın Toplantısında Gündemi Değerlendirdi

Hamzaçebi, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hrant Dink'in ölümünün 8'nci yıldönümü olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, 8 yıl boyunca dosyanın yeterince soruşturulmadığını, son 4 ayda soruşturmaya önem verildiğini belirterek, CHP olarak bu soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Saray'ında toplanmasına da değinen Hamzaçebi, bu konuda Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında bir anlaşmazlık olmadığının görüldüğünü ifade etti. Hamzaçebi, Davutoğlu'nun önemli uygulamaların içinde olmadığını, Erdoğan'ın kendisine muhalefet partileri ile polemik görevini verdiğini, onun da bu görevi yerine getirdiğini ifade etti. 

Bakanlar Kurulu'nun geçmişte de cumhurbaşkanları başkanlığında toplandığını, ancak hiçbir cumhurbaşkanının anayasanın kendisine verdiği bu istisnai yetkiyi yürütmeyi yönlendirmek, işlerine karışmak, hükümeti yönetmek amacıyla kullanmadıklarını söyledi. 

Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Bir tarafta Anayasa?nın kendilerine çizmiş olduğu sınırlar içinde kalan eski cumhurbaşkanları, diğer tarafta da 'bu Anayasa?nın bana verdiği görev ve yetki içinde kalamam, ben hükümeti yönetirim' diyen bugünkü Cumhurbaşkanı. Fark buradadır. Benim Sayın Davutoğlu'na önerim bundan sonra her pazartesi günü davet beklemeksizin Saray'a giderek, Bakanlar Kurulu'nu Sayın Erdoğan'ın emrinde toplamasıdır. Saray zaten sadece hükümeti değil, AKP grubunu da yönetiyor. Grup Başkanvekillerini kendi başkanlığında toplantıya çağırıyor. Meclis'te hangi stratejiyi izleyeceklerini soruyor. Grubun hangi teklifi vereceğini Saray planlıyor."  

"TEKLİFTE MÜTHİŞ MADDELER VAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendi Başbakanlığı döneminde torba yasa teklifi olmayacağını söylediğini belirten Hamzaçebi, TBMM'ye sunulan yasa teklifiyle ilgili "Sayın Davutoğlu ya bu teklifi siz verdirdiniz ya da grubunuza hakim değilsiniz, bu teklifi saray verdirdi. Teklif basit bir teklif değil, sorun çözen, vatandaşın derdine derman olan düzenlemeler olsa bir şey demeyeceğim. Teklifte müthiş maddeler var, 13'ncü madde tam bir rant düzenlemesi. Bunun anlamı, İstanbul Maslak'taki 3 milyar dolar değerindeki MİT arazisi bu yasal alt yapı sağlanmak suretiyle trampa yoluyla birilerine verilecektir" dedi.

Davutoğlu'nun şeffaflık ile ilgili eylem planları açıklamasının samimi olmadığını ifade eden Hamzaçebi, teklifin 13. maddesinin arkasında ne olduğunu, bu uygulamaları kimin yaptırdığını açıklamasını istedi. 

 "SAYIN DAVUTOĞLU SİZDEN ÖNCE BUNU KANUNLAR KORUYOR" 

Davutoğlu'nun karikatür krizi nedeniyle CHP'ye yapmış olduğu eleştirileri de hatırlatarak, Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında "camide içki içtiler" diyerek din üzerinden toplumu kutuplaştırmaya çalıştığını, şimdi aynı politikayı Davutoğlu'nun uyguladığını ifade etti. Hamzaçebi, "Sayın Davutoğlu, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i hicveden, hakaret olarak yorumlanabilecek, bütün Müslümanları rencide eden karikatürler üzerinden giderek CHP'yi eleştiriyor. Biz Peygamberimize hakaret ettirmeyiz. Hazreti Peygamber hepimizin peygamberidir. Kimse Müslümanların, inanç sahiplerinin rencide edilmesine izin veremez, kimse bunu hoş göremez. Sayın Davutoğlu sizden önce bunu kanunlar koruyor" diye konuştu. 

İnanç sahiplerinin kutsallarının, değerlerinin uluslararası anlaşmalar ve kanunlarla güvence altına alındığını, ifade özgürlüğüne sığınarak, bu kutsallara hakaret etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Hamzaçebi, "Davutoğlu'nun yaptığı ucuz, basit bir politika, ayıplıyorum kendisini. Bu ülkede Müslüman, inanç sahibi sadece Davutoğlu ve AKP'liler gibi, sanki sadece Hazreti Muhammed sadece AKP'nin tekelinde gibi, değerlendirme, akıl mantık dışı bir anlayış" dedi.

"FEZLEKE DÜZENLENMESİNİ SİYASETÇİLERE DÖNÜK GÖZ DAĞI OLARAK GÖRÜYORUM"

Bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa hakkında 'makul şüphe' olarak fezleke hazırlandığının sorması üzerine Hamzaçebi, "Sayın Ağbaba'nın sözleri bir düşünce özgürlüğü kavramı içinde ifade edilmiş olan sözlerdir. Buradan Ağbaba'nın suç işlediği sonucunu çıkartmak mümkün değildir. Siyasetçi sert eleştiri yapabilir. Sayın Ağbaba geçmişte yaşanmış olan olaylarla ilgili bir değerlendirme bulunmuştur. Fezleke düzenlenmesini son derece ağır ve siyasetçilere dönük göz dağı olarak görüyorum" dedi.

"AKPS SINAVI GETİRECEKLER"

Bir gazetenin KPSS'nin kaldırılacağı yönünde haber yaptığının sorulması üzerine Hamzaçebi, "VİP torpil listelerini bütün milletimiz gördü. Adalet ve Kalkınma Partisi artık sınav istemiyor, 'benim adamlarım gelsin memuriyete girsin' istiyor. Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Sayın Davutoğlu KPSS'yi kaldırmak için bir girişimde bulunuyor olabilir. Kamu yönetimi Bülent Ecevit'e bu düzenlemesi ile çok şey borçludur. Adalet ve Kalkınma Partisi parti devleti kurmak istiyor, onun için sınav olmamalı. Herhalde AKPS sınavı getirecekler KPSS yerine" diye cevapladı.

Hamzaçebi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Parti devletini kurmak istiyorlar. Herhalde şöyle bir sınav getireceklerdir, KPSS yerine; AKPS. Adalet ve Kalkınma Partisi bu sınavı yapacak. Sorular şöyle olur herhalde; 'Ne zamandan beri AKP'lisiniz? AKP'ye kaç kez oy verdiniz? CHP'ye hiç oy verdiniz mi?'. Sorular zor olacaktır. Böyle bir sınav getirmeyi düşünüyorlar. 

Bir projeleri daha var. Kamu yönetiminde yeni bir kadrolaşma hamlesi. Bir paranoya var, '12 yıl içinde atadığımız, üst düzeylere getirdiğimiz memurlar ya bize sadık değilse, ya paralelse'. Şimdi planlanan düzenleme şu; daire başkanı ve üzerindeki tüm kamu görevlileri bir yasa ile görevden alınacak, havuza atılacak. Oradan AKPS sınavını geçenler yeniden göreve atanacak. Daire başkanı ve üstü görevler için görev süresi 4 yıl olacak. Bir parti devleti. Bütün bunları yapabilmeleri için seçimlerde Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde etmeleri, Anayasa mahkemesi'ni de kendi istedikleri biçimde düzenlemeleri gerekir. Yoksa bütün bu düzenlemeler hukuktan dönecektir. Kimse bunu teşebbüs etmesin." 

Hamzaçebi, geçmişte KPSS sınavlarına ilişkin çok sayıda araştırma önergesi verdiklerini, ancak AKP?lilerin oylarıyla reddedildiğini belirterek, "Zamanında sorular çalındığında hesabını sorsaydın. Sormadıysan sen de bu çalma olayının içindesin, suç ortağısın demektir" şeklinde konuştu. 

"BU MİLLETVEKİLİNİN BU AÇIKLAMALARI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR"

Hamzaçebi, AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı cumhuriyete ilişkin mesajıyla ilgili soruyu yanıtlarken de  "Bu açıklamaları üzüntü vericidir. Parlamento çatısı altında görev yapıyor olması, parlamento adına üzüntü vericidir. O kadın milletvekili bu ifade ettiği düşüncesini Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyete borçludur. Seviye dışı olarak değerlendiriyorum. Önce kendi milletvekilleri tarafından kınanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Milletvekilliği güvencesi elde etmek için böyle cümleler kullandığı yönünde iddialar olduğunu belirten Hamzaçebi, "Bu da ilginç. Demek ki AKP içinde böyle bir ortam var. Hiç kimse bu cumhuriyeti reklam arası olarak nitelendiremez. Reklam arası olan onlardı. Onlar silinip gidecektir. Yarın onların sokağa çıkamayacağı günleri göreceğiz" dedi. 

Hamzaçebi, bir başka soruyu yanıtlarken de dört eski Bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylamada bir sürpriz beklemediğini belirterek, oylamanın yarın ya da sonraki gün yapılmasının kendileri açısından fark etmediğini bildirdi. "Sonucu önceden belli olan bir oylamadır" ifadesini kullanan Hamzaçebi, milletvekillerinin vicdanlarıyla hareket etmelerini arzu ettiklerini kaydetti.  

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm kullanımı zaten karar verin. Biz sirk geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.