Türkiye sizin döneminizde büyümede sınıfta kalmıştır

10 Aralık 2014 Çarşamba
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 13.00
BAŞKAN: Cemil ÇİÇEK
KÂTİP ÜYELER: Muhammet Rıza YALÇINKAYA (Bartın), Fehmi KÜPÇÜ (Bolu)
----0----
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 25'inci Birleşimini açıyorum.
(?)
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan?
BAŞKAN - Buyurun Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Efendim, Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına konuşan sayın konuşmacı, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olduğu yıllarla ilgili ve Genel Başkanımızın konuşmasıyla ilgili olarak değerlendirme yaparken Genel Başkanımızın konuşmasında verdiği rakamları ve Cumhuriyet Halk Partisinin 1978-79 yıllarındaki iktidar dönemindeki rakamları çarpıtmak suretiyle gerçeğe aykırı bilgi vermiştir. Söz istiyorum efendim.
BAŞKAN - Buyurun, iki dakika.
Lütfen, ricamı sizin için de tekrarlıyorum.
2.- İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un 656 ve 656'ya 1'inci Ek sıra sayılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 657 sıra sayılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşması sırasında Cumhuriyet Halk Partisine sataşması nedeniyle konuşması
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bütçe konuşmalarında rakamları konuşmak gerekir. Rakamların da güvenilir bilgilere, devletin raporlarına, istatistiklerine dayanması gerekir. Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına konuşan sayın konuşmacının kullandığı rakamları üzüntüyle karşıladım. Çünkü sadece bir metin almış eline, eline bir metin verilmiş bir yerden, o metni okudu. Keşke o metne hâkimiyet sağlayabilmiş olsaydı. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)
Tütünden örnek verdi 1978-79 yıllarında. Değerli milletvekilleri, tütün üreticisi, tarımsal ürün üreticileri, üreticilerimiz, rahmetli Bülent Ecevit'in 1978-79 yılındaki Hükûmeti döneminde altın çağını yaşamıştır. O zaman Türkiye'de tütün vardı, şimdi tütün kalmadı sayenizde.
İkincisi, Türkiye'nin büyüme rakamlarını kıyasladı. Evet, Sayın Muş, büyüme rakamlarını -şu Devlet Planlama Teşkilatının yayınladığı 2015 yılı programı, ben buradan alarak kıyaslayacağım; Devlet Planlama Teşkilatının, şimdiki Kalkınma Bakanlığının rakamlarını kullanacağım- öyle "Türkiye'nin büyümesini dünyayla kıyaslarım." diye yuvarlak bir lafla geçiştiremezsin, ayrıntı vermiş program, niye ayrıntıyı kullanmıyorsunuz? 2003-2014 dönemi -sizin iktidar döneminiz- Türkiye'nin büyümesi yüzde 4,8. Gelişmekte olan ülkeler ne büyümüş yani bizim yarıştığımız ülkeler? Yüzde 6,3. Gerisinde kalmışsınız. Afrika ülkeleri ne büyümüş, Sahra Altı Afrika ülkeleri? Yüzde 5,5. Afrika'nın gerisinde kalmışız. Bu mu övündüğünüz büyüme?
İSMAİL TAMER (Kayseri) - Almanya...
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) - Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri -Orta Doğu beğenmediğimiz, Kuzey Afrika ülkeleri beğenmediğimiz ülkeler- yüzde 5 büyümüş. Türkiye, sizin döneminizde büyümede sınıfta kalmıştır.
Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Viagra çok lezzetli yemek değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.