Sayın Bakan, Bilmemek Ayıp Değil, Öğrenmemek Ayıptır

15 Aralık 2014 Pazartesi
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 11.00
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Dilek YÜKSEL (Tokat), Muharrem IŞIK (Erzincan)
----0----
BAŞKAN - Türkiye Büyük Millet Meclisinin 30'uncu Birleşimini açıyorum.
(?)
BAŞKAN - Sayın Hamzaçebi, buyurun.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, Sayın Bakan konuşmasında, Sayın Genel Başkanımızın bütçe konuşmasında Dış Ekonomik İlişkiler Kuruluna yönelik olarak yapılan yasal düzenlemeye ilişkin eleştirisiyle ilgili "Sayın Genel Başkanın eline bir kâğıt tutuşturmuşlar, bilmeden okudu. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır." diyerek Genel Başkanımıza ağır bir sataşmada bulunmuştur. Söz istiyorum efendim.
SITKI GÜVENÇ (Kahramanmaraş) - İsmi geçmedi ama ismi geçmedi.
BAŞKAN - Buyurun Sayın Hamzaçebi iki dakika süre veriyorum, lütfen yeni bir sataşmaya mahal vermeyelim. (CHP sıralarından alkışlar)
V.- SATAŞMALARA İLİŞKİN KONUŞMALAR (Devam)
4.- İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 656 ve 656'ya 1'inci Ek sıra sayılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 657 sıra sayılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın beşinci tur görüşmelerinde Hükûmet adına yaptığı konuşması sırasında CHP Grup Başkanına sataşması nedeniyle konuşması
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Sayın Bakan doğru bir cümle söyledi "Bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek ayıptır." Şu 2015 yılı programı, Sayın Bakanın da imzası var. Burada pembe tablolar çizdi, büyüme rakamlarıyla ilgili birtakım değerlendirmeler yaptı; Afrika vesaire Türkiye'nin büyümesi... Elbette Türkiye'nin büyümesiyle güçlü oluruz, ülkelerde büyükelçilik açmasından mutlu oluruz.
Sayın Bakan, sizin imzanız olan şu programı inceleyin. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Adalet ve Kalkınma Partisinin iktidar dönemi, 2013-2014 döneminde Türkiye'nin büyümesi ortalama yüzde 4,8'dir, Sahra Altı Afrika'nın büyüme ortalaması yıllık yüzde 5,5'tur, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin büyüme ortalaması ise yüzde 5'tir. Türkiye Afrika ülkelerinin gerisinde kalmıştır, bunu bir kere bir kenara not edin. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)
İkincisi: Dış Ekonomik İlişkiler Kuruluyla ilgili olarak sizin elinizde bir kâğıt bile yok. Sayın Genel Başkanın vermiş olduğu bilgiler tamamen doğrudur. Bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek ayıptır. Gidin hukukçularınıza sorun, anayasa hukukçularınıza sorun; Anayasa Mahkemesi kararlarını tarayın, Danıştay kararlarını tarayın. Bu tip kurumların gelirleri arasına yasada olmayan bir şekilde yönetmelikle bir gelir koyarak bir geliri ihdas edemezsiniz, sokamazsınız; Anayasa Mahkemesinin sayısız iptal kararı vardır, Danıştayın sayısız iptal kararları vardır. Yüce Meclisin kabul ettiği yasa, yönetmelik çıkarma yetkisi veriyor. Yönetmelik de size, gelir ihdas edin, kurucu kuruluşların gelirlerinden yüzde 1 oranında pay alın yetkisini vermiyor. Anayasa'nın 73'üncü maddesi açıktır. Sayın Başbakana verdiğiniz bilgi de yanlış -onu son gün konuşmamda burada açıklayacağım- Başbakanı da yanılttınız, kendiniz hâlâ aynı yanlışta ısrar ediyorsunuz: "Bu, aidattır, kanun gerekmez." Hayır, kanun gerekir. Herhâlde yeterli olmuştur.
Teşekkür ederim. (CHP sıralarından alkışlar)

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.