Sayın Bakan, tarımda durum bu şekildeyken parlak bir tablo çizmeye hakkınız yok

25 Mart 2015 Çarşamba
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 14.01
BAŞKAN: Başkan Vekili Sadık YAKUT
KÂTİP ÜYELER: Fehmi KÜPÇÜ (Bolu), Bayram ÖZÇELİK (Burdur)
-----0-----
BAŞKAN - Türkiye Büyük Millet Meclisinin 83'üncü Birleşimini açıyorum.
(?)
BAŞKAN - Buyurun Sayın Hamzaçebi.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; ben Sayın Tarım Bakanımızdan rakam beklerdim ama doğrusu bu rakamları vermedi. Birkaç rakam verdi ama bunlar işin esasını özetleyen rakamlar değildi. Buraya çıkan iktidar partisi sözcüleri de maalesef gerçekçi rakamlar vermediler.
Ölçü nedir arkadaşlar? Bütçeden tarımsal destekleme için ne kadar kaynak ayrılmaktadır? 2002'de neydi, şimdi nedir? Eğer bu rakam artmış ise Sayın Bakanı tebrik etmek lazım, artmamış ise, gerilemiş ise Sayın Bakanın övünmeye hakkı yok.
Bakın, faiz hariç tuttuğumuzda tarımsal destekleme harcamalarının faiz dışı harcamalara oranı o beğenilmeyen 2002 yılında yüzde 2,75'tir, 2014 sonunda bu rakam yüzde 2,41'dir, şimdi 2015 için de yüzde 2,42'dir. 2002'nin gerisine düşmüşsünüz Sayın Bakan. Burada övünülecek bir tablo ben görmüyorum.
Şu, Cumhuriyet Halk Partisinin Tarım Raporu'dur. Burada tarıma ilişkin bütün rakamlar var, hepsi var. Tarım ürünlerinde 2002'ye kıyasla bugün üretim miktarı artmış olan bir tane ürün bulunmamaktadır. Hepsi burada.
Pamuk kelimesini ettiniz ama pamuğa girmediniz çünkü girebileceğiniz bir alan değildi. Diliniz sürçtü "pamuk" dediniz, devamını getirmediniz. Ben devamını getirmek istiyorum. 2002 yılında Türkiye'de 1 milyon ton pamuk üretiliyordu -yuvarladım rakamı- 998 bin ton. Şimdi, bu rakam 878 bin tona inmiş durumda. 2002'de pamuk ektiğimiz alan miktarı 7 milyon 210 bin dekar, şimdi ise 4 milyon 508 bin dekar. Bütün tarım ürünlerinde bu böyle. Böyle olduğu hâlde bir parlak tablo çizmeye, övünmeye sizin hakkınız olmadığını düşünüyorum Sayın Bakan.
Hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm kullanımı zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen birkaç dakika beklemek zorunda.