Balıkçılarımızın sorunlarını TBMM çalışmalarını sonlandırmadan önce çözelim

2 Nisan 2015 Perşembe
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 14.00
BAŞKAN: Başkan Vekili Şükran Güldal MUMCU
KÂTİP ÜYELER: Mine LÖK BEYAZ (Diyarbakır), Dilek YÜKSEL (Tokat)
-----0-----
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 89'uncu Birleşimini açıyorum.
(?)
Sayın Hamzaçebi?
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Teşekkür ederim.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Türkiye Büyük Millet Meclisi 24'üncü Döneminin son çalışmalarını yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarını sonlandırırken ben balıkçılık sektörünün, balıkçıların bir sorununu buradan hem Genel Kurulun hem de Tarım Bakanımızın bilgisine sunmak istiyorum. Bana Poyrazköy Tulina ve Kılıç Balığı Avcılığı Derneğinden bir mail geldi. Bana gelen bu mail muhtemelen bütün milletvekillerine gelmiştir. Bu mailin birkaç cümlesini sizlerle paylaşacağım. Balıkçılığın sorunlarını çok güzel bir şekilde özetliyor, şöyle başlıyor: "Tüm ülkemizin siyasetçilerine sesleniyorum." Yani, bu hitap, bu çağrı sadece Cumhuriyet Halk Partisine değil, bütün siyasetçilere, bütün siyasi partilere. "Balıkçılarımız isyan etti. Balık avcılarını iflastan kurtaracak siyasiler aranıyor. Ülkemizde 18 bin balıkçı gemisi var. İktidar olmak için balıkçılarımızın oylarına ihtiyacınız var. Ülkemizde yanlış politikalar yüzünden balık ve balık avcılığı bitmiştir. Bakanlığın yanlış politikaları yüzünden ülkemizde 18 bin balıkçı perişan oldu. Kiminin av araçları keyfe göre yasak edildi, kimine göz yumuldu. İllegal orkinos balığı avlayanlara göz yumuldu, kaçak avcılığa göz yumuldu. Ülkemizin menfaatleri, balıkçılarımızın sosyoekonomik durumları gözetilmedi. Orkinos kotaları üç beş kişi ve kuruluşa dağıtıldı, bu kotaların dağıtımında çok büyük adaletsizlik yapıldı.
Ülkemizde kılıç ve orkinos balığı avcılığı üretim miktarları yıldan yıla düşmüştür. Kılıç balığında üretim miktarı 2005 yılında 425 ton iken 2013 yılında bu rakam 96,8 tona düşmüştür. Orkinosta bu rakam 2005 yılında 990 ton iken 2013 yılında 551 tona düşmüştür ve Türkiye, uluslararası kota dağıtımından, orkinos ve tulina balığı kota dağıtımından hak ettiği rakamı alamamaktadır. Bu konuda Cezayir, Tunus, Libya gibi ülkeler Atlantik Ton Balıklarının Korunması Uluslararası Komisyonu tarafından dağıtılan kotalardan Türkiye'den daha fazla pay almaktadır." Ben buradan Tarım Bakanımıza çağrıda bulunuyorum, Türkiye'nin uluslararası kotalardan, Avrupa tarafından dağıtılan bu kotalardan hak ettiği payı alması gerekir. Balıkçılarımız Tarım Bakanından müjdeli bir haber beklemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarını sonlandırırken balıkçılarımızın sorunlarını çözmek üzere Tarım Bakanımızı göreve davet ediyorum.
Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm bulmak zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen biraz zaman beklemek zorunda.