26'ncı Yasama Döneminin hayırlı olmasını diliyorum

15 Aralık 2015 Salı
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 15.00
BAŞKAN: Başkan Vekili Mehmet Akif HAMZAÇEBİ
KÂTİP ÜYELER : Mücahit DURMUŞOĞLU (Osmaniye), Zihni AÇBA (Sakarya)
------0-----
BAŞKAN - Türkiye Büyük Millet Meclisinin 14'üncü Birleşimini açıyorum.
Toplantı yeter sayısı vardır.
BAŞKAN - Görüşmelere geçmeden önce, değerli milletvekilleri, izninizle, sizleri selamlamak amacıyla kısa bir konuşma yapmak istiyorum.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 25 Kasım 2015 tarihli 4'üncü Birleşiminde, değerli oylarınızla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili seçildim. Dağılan bir imparatorluğun ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Anadolu topraklarında yeni bir cumhuriyeti kurmanın mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, cumhuriyeti ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin bugün Meclis başkan vekilliği gibi onurlu bir görevine beni layık gören Genel Kurulun iradesine içtenlikle teşekkür ediyorum. Bütün milletvekili arkadaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. (CHP sıralarından alkışlar)
26'ncı Yasama Döneminin siyasi parti gruplarımıza, milletvekillerimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.
Değerli milletvekilleri, Meclisimizin gündemi halkın gündemiyle ne kadar paralel olursa siyaset kurumu o kadar güç kazanır, siyaset kurumu ne kadar güç kazanırsa meşruiyet tartışmalarını o kadar az yaparız veya hiç yapmayız. Başlangıçta sadece "siyasal eşitlik" kavramına dayanan demokrasi teorisi, tarihsel süreçte "fırsat eşitliği" kavramıyla zenginleşti, güçlendi. Demokrasi, meşruiyet, eşitlik, adalet. Bütün bu kavramların hepsi birbirini tamamlar, biri olmadan diğerini düşünemeyiz. Bugün "demokratik meşruiyet" alınan kararların, kabul edilen yasaların arkasında parlamento iradesinin varlığı yanında bu karar ve yasaların adil olmasıdır da aynı zamanda. Bu konuda hükûmetlere düşen görev yanında parlamentolara da, ülkemiz için ifade edecek olursak, Türkiye Büyük Millet Meclisine de büyük görev düştüğünü düşünüyorum.
Sözlerime son vermeden önce, başta demokratik ve laik cumhuriyetimizin en yüce kurumu olan, çatısı altında görev yapmakta olduğumuz bu Meclisi kuran ve ilk başkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Birinci Meclisten bugüne kadar görev yapmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini saygıyla anıyor, şimdi hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet diliyorum, şehit ve gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum.
Genel Kurulu ve bütün vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyor, 26'ncı Yasama Döneminin, tekrar, hayırlı olmasını diliyorum. (AK PARTİ, CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Değerli milletvekilleri, yine, gündeme geçmeden önce, hepinizin bildiği gibi, ülkemizi, bütün toplumumuzu gururlandıran bir olay oldu: Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı. 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alarak ülkemize ilk kez fen bilimlerinde Nobel Ödülü alma gururunu yaşatan "Bu ödülü memleketime ve cumhuriyet devriminin başlattığı eğitime borçluyum." diyerek bu onuru milletimize armağan eden, ülkemizin yetiştirdiği nadide bilim insanlarından Profesör Doktor Aziz Sancar Hocamızı burada Türkiye Büyük Millet Meclisi adına kutluyorum. (Alkışlar)
Sayın Aziz Sancar Hocamızı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adına bugün Türkiye Büyük Millet Meclisine davet etmek üzere aradım. Dolaylı olarak kendisine bu mesajımızı ilettim ancak, doğal olarak, son anda kendisine böyle bir talebin iletilmiş olması nedeniyle programının buna izin vermediğini ifade ettiler. Bunu da sizlerin bilgisine sunuyorum. İnanıyorum ki Sayın Aziz Sancar Hocamız ilerleyen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisimize gelerek bu onuru Meclisimizle paylaşacaktır. Tekrar Aziz Sancar Hocamızı yürekten kutluyorum.

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm atanmış zaten karar verin. Biz kulüp geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen tam olarak bir saat beklemek zorunda.