Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu ve beraberindeki heyetin TBMM Ziyareti

Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu ve beraberindeki heyetin TBMM Ziyareti

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Hamzaçebi, heyeti TBMM'de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. "15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti bir darbe teşebbüsü yaşadı. Başarıya ulaşmadı. Milletin bu darbe teşebbüsüne karşı dimdik ayakta durması, darbenin başarıya ulaşmasındaki en büyük engel olmuştur" ifadesine yer veren Hamzaçebi, demokrasilerde en büyük gücün tank değil, tankın üstüne çıkan insan olduğunu söyledi. Hamzaçebi şunları kaydetti: 

"Demokrasiye millet sahip çıktığı sürece buna kastetmek isteyen hiçbir grup, hiçbir organizasyon, hiçbir örgüt başarılı olamayacaktır. Bu sınavdan milletimiz başarıyla çıkmıştır. Yine, bu darbe teşebbüsü vesilesiyle ortaya çıkan bir gerçek daha vardır. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir devlettir. Cumhuriyeti ayakta tutan teme değerler, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu cumhuriyeti kurarken ortaya koyduğu temel değerlerdir. Bu temel değerlerin en güçlüsü laikliktir. Laiklik ayakta kalmazsa inanın cumhuriyet de kalmaz. Cumhuriyetin kurucu değerlerinden sapmanın çok büyük tehlikeli sonuçları olacaktır. Ve bu darbe teşebbüsü nedeniyle ortaya çıkan gerçek, cumhuriyetin kurucu değerlerine bütün toplumun, bütün milletin sımsıkı sarılması gerektiğidir." 

Heyetin geçmiş olsun dileklerini ve darbeye karşı olan tutumlarını, dileklerini mutlulukla aldığını belirten Hamzaçebi, "Alevi inancına sahip kardeşlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine sımsıkı sarılmış, bu cumhuriyeti ayakta tutan birçok toplum kesimi gibi önemli bir toplum kesimidir. Buna yürekten inanıyorum. Alevi kardeşlerimizin sorunları sadece bir siyasi partinin sorunları olmamalıdır. Bunlar bu parlamentoyu oluşturan bütün siyasi partilerin, bütün hükümetlerin sorunu olmak zorundadır. Bu sorunları çözmek hepimizin ortak görevidir" dedi. 

Darbe teşebbüsü sonrasında güzel bir tablonun ortaya çıktığına vurgu yapan Hamzaçebi, bütün siyasi partilerin dimdik ayakta durduğunu, TBMM'nin dimdik ayakta durduğunu söyledi. "Arzu ederim ki bu beraberlik toplumun diğer sorunlarını, demokrasimizin diğer sorunlarını, bu çerçevede Alevi kardeşlerimizin sorunlarını çözmede de ortaya çıksın, ortaya konsun" ifadelerine yer veren Hamzaçebi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına uymanın bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin görevidir. Laik devlet, vatandaşın inancına karışmaz. Laik devlette nerenin ibadethane olacağına devlet karar vermez, o inancın mensupları karar verir" dedi. 

Kabulde CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de hazır bulundu. Adıgüzel, "Bütün Alevi Federasyonlarından yöneticilerimiz, önde gelen arkadaşlarımız, ağabeylerimiz burada bugün son dönemde yaşanan vahşet için, vahşeti kınamak için ve burada destek olmak için bize ziyarete gelmeleri büyük bir incelik. Çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

Alevilerin, "incinsen de incinme" anlayışıyla hareket eden bir toplum olduğunu ifade eden Adıgüzel, "Her zaman demokrasinin, cumhuriyetin, laikliğin yanında olmuş ve her dönemde savunucusu olmuş, bugün de yine demokrasiye sahip çıkmak için burada olmaları bizim için çok önemli" diye konuştu. 

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu, hem Meclis'e hem Meclis Başkanı'na hem de bütün Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, Hamzaçebi'ye kabulü için teşekkür etti.

Viagra çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz alışveriş merkezi geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen bir hafta beklemek zorunda.