Sayın milletvekillerimizi temiz bir dil kullanmaya davet ediyorum

 Dönem: 26 Yasama Yılı: 1 Tarih: 2.6.2016 Birleşim: 97
 
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, görüşmelere başlamadan önce, dün birleşimin kapanmasından hemen önce yaşadığımız tartışmalarla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum. 
    Bildiğiniz üzere, burada yüce milletimizin bizlere tevdi etmiş olduğu temsil görevini yerine getirmek üzere bulunuyoruz. Bu kürsüden doğrudan milletimize ve burada bulunan sayın milletvekillerine hitap ediyoruz. Dolayısıyla, ülkemizin içinde bulunduğu siyasi iklim ve gündem buradaki tartışmaları, görüşmeleri zaman zaman doğrudan etkileyebilmektedir. İşte bu noktada bize düşen, milletimizin temsilcileri olarak omuzumuzda taşıdığımız bu büyük sorumluluğun farkında olup bizlere yakışan bir üslupla bu tartışmaları yapabilmektir. Bu nedenle, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kürsüye çıkan sayın hatip olsun, yerlerinden hatibi dinleyen ya da söz alan sayın milletvekilleri olsun, kendisine yöneltilen sorulara cevap vermek için söz alan sayın bakanlar olsun bu çatı altında her ne vesileyle olursa olsun söz söyleyen sayın milletvekillerimizi bir kez daha temiz bir dil kullanmaya davet ediyorum. 
    Milletvekilleri ve Hükûmet elbette çok sert eleştirilere hazırlıklı olmalıdır fakat bu eleştiriyi ifade ederken üslubumuzun eleştirinin ötesinde, siyasetin konusu olmaması gereken aile ve akrabalık ilişkilerine yönelmemesi ya da "Dinlerseniz anlayacaksınız!" türünden karşı tarafı incitecek bir hâl almamasına özen göstermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, temiz bir dil içermeyen beyanların Meclisin, milletvekillerinin ve genel olarak siyaset kurumunun halk nezdindeki itibarını zedeleyeceğini ifade etmek istiyorum. (CHP sıralarından alkışlar)