Aliya İZZETBEGOVİÇ'in ölüm yıldönümü nedeniyle anma konuşması ve 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlaması

Dönem: 26 Yasama Yılı: 2 Tarih: 19.10.2016 Birleşim: 9

 BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, bugün bağımsız Bosna-Hersek Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı, bilge insan, sadece bir siyaset adamı değil, aynı zamanda düşünce insanı Aliya İzzet Begoviç'in 13'üncü ölüm yıl dönümü. 

    "Geleceğimizi geçmişimizde aramayacağız. Kin ve intikam peşinde koşmayacağız. Hukuk benim için sadece meslek değil; inancım, yaşam tercihim ve hayat felsefem." diyen, "Müslümanların hızla artan büyük nüfusuyla övünmemiz, bana, şişmanlığıyla övünen ve aldığı yeni kilolardan haz duyan bir adamı hatırlatıyor. Ruhumuza, aklımıza ve başarılarımıza vurgu yapmaya ne zaman başlayacağız? Küçük ve kırılgan bir insanda bile insanlığa katkıda bulunabilecek büyük bir ruh bulunabilir. Gücümüz bilimimiz, edebiyatımız nerede? Nerede buluşlarımız, külli iyiliğe katkılarımız?" cümleleriyle sadece İslam dünyasının değil, insanlığın da ufkunu açan Aliya İzzet Begoviç'in ölüm yıl dönümünde kendisini saygıyla ve rahmetle anıyorum. (CHP, AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

    Sayın milletvekilleri, bugün aynı zamanda 19 Ekim Muhtarlar Günü. Muhtarlık 1829 yılından bu yana yaklaşık iki yüz yıldır demokrasimizin temel bir kurumu olarak ülkemizde vardır. Muhtarlarımız seçimle iş başına gelen en yerel ve insanımızla en iç içe çalışan, halkımızın sorunlarını birinci elden öğrenen ve çözümü için çalışan kamu görevlileridir. Muhtarlık için ne kadar konuşsak azdır, zamanın yetmeyeceğini biliyorum. Bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutlarken Türkiye Büyük Millet Meclisinin muhtarlarımızın talep ve sorunlarına ilgi göstererek onların çözümü için adım atmasını yüce Meclisten diliyorum.