Yaşam tarzına, yaşam tercihlerine yönelik tüm saldırıları kınıyorum

Dönem: 26 Yasama Yılı: 2 Tarih: 14.2.2017 Birleşim: 69

 BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, bundan kısa bir süre önce İstanbul'da bir metrobüste, şort giydiği için bir genç kızımıza bir kişi tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrasında, bu saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında gerek güvenlik güçleri gerekse yargı organları gerekli işlemleri yaptılar. Bu, son derece güzel bir şey, bu işlemin yapılmış olması. 

    Dün gece İstanbul Maltepe'de bir minibüs yolculuğu sırasında başörtüsü takmış olduğu gerekçesiyle -kamuoyuna böyle yansıdı- bir genç kızımıza yine minibüste bulunan bir kişi tarafından fiziki bir saldırıda bulunulduğu basında, medyada yer aldı. Kıyafeti ne olursa olsun, yaşam tarzı, yaşam tercihi ne olursa olsun herkesin özgürlük alanı vardır. Bütün özgürlükler devletin, Anayasa'nın güvencesi altındadır. Kişilerin yaşam tarzlarına ne kişiler karışabilir ne de devlet karışabilir. 

    Ben, bu tür saldırıları, yaşam tarzına, yaşam tercihlerine yönelik saldırıları kınıyorum. Sevgililer Günü gibi sevginin bütün toplumda paylaşılması, bir dayanışma unsuru olarak anlaşılması gereken bir günde böyle bir saldırıyı hep birlikte, bütün toplum tarafından kınayalım diye düşünüyorum.