İngiltere Kraliyet Tıp Ödülü'ne layık görülen Profesör Doktor Mehmet Haberal'ı tebrik ediyorum

Dönem: 26 Yasama Yılı: 2 Tarih: 15.3.2017 Birleşim: 82

 BAŞKAN - Değerli milletvekilleri, gündeme geçmeden önce, ülke gündeminin yoğunluğu nedeniyle dikkatlerinizden kaçmış olabileceğini düşündüğüm bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. 

    Kime verilmesi gerektiği konusunda tam yedi yıl süren bir araştırma yapıldıktan sonra, dünyada ilk kez verilen İngiltere Kraliyet Tıp Ödülü'ne Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Profesör Doktor Mehmet Haberal layık görülmüştür. 
    Bildiğiniz üzere, Sayın Mehmet Haberal kumpas olduğu geç de olsa anlaşılmış olan bir dava nedeniyle dört yılı aşkın bir süre cezaevinde kalmıştır ve cezaevinde kaldığı bu süreçte Sayın Mehmet Haberal tıptan, hastalardan, onlara organ nakli yapmak gibi kutsal bir hizmeti yerine getirmekten geri kalmıştır. Çok şükür ki bugün Sayın Mehmet Haberal bu hizmetlerine yine devam etmektedir. Ancak bu ödül bize şunu gösterdi ki güçlükler yalnızca başarının değerini artıran süslerdir. 
    Bu vesileyle, hem tıp dünyası hem de ülkemiz açısından bizi onurlandıran bu prestijli ödüle layık görülen Profesör Doktor Mehmet Haberal'ı tebrik ediyor, kendisine saygılarımı sunuyorum.