Sayın Başbakan, lütfen sokağa kulak veriniz

-CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ HAMZAÇEBİ:
''TASARININ GÖRÜŞMELERİNE ARA VERELİM''
-''ÇALIŞMA YAŞAMINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER, EKONOMİK VE
SOSYAL KONSEY'DE GÖRÜŞÜLEREK, MUTABAKAT SAĞLANDIKTAN
SONRA TBMM'YE GETİRİLMELİ''
-''SOKAĞA KULAK VERİN''
TBMM (A.A) - 03.02.2011 - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Torba Tasarı''nın TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerine ara verme çağrısı yaptı. Hamzaçebi, tasarıda yer alan çalışma yaşamına ilişkin düzenlemelerin, Ekonomik ve Sosyal Konsey'de mutabakat sağlandıktan sonra TBMM'ye getirilmesini istedi.
Hamzaçebi, Mecliste parlamento muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında Erdoğan'ın Mısır'daki olaylar konusunda Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e ''sokağın sesine kulak vermesi'' çağrısı yaptığını anımsatarak, Erdoğan'ın çağrısının yerinde ve demokratik bir çağrı olduğunu, sokağa kulak vermek gerektiğini söyledi.
''Torba Tasarı'' nedeniyle Ankara'ya on binlerce işçinin geldiğini belirten Hamzaçebi, ''Ben de Sayın Başbakan'a bir çağrıda bulunuyorum; Sayın Başbakan, lütfen sokağa kulak veriniz'' dedi.
Yürüyüşün sebepsiz olmadığını, ''Torba Tasarı''da kendilerinin de desteklediği düzenlemeler olduğunu ancak birtakım olumsuz düzenlemelerin de yer aldığını ifade eden Hamzaçebi, tasarıda çalışma yaşamını ciddi şekilde kısıtlayıcı düzenlemelerin bulunduğunu ileri sürdü.
Akif Hamzaçebi, çalışma yaşamının esnekleştirildiğini, istihdam yaratılamaması nedeniyle mevcut iş olanaklarının yeniden bölüştürüldüğünü, çırakların ücretlerinin yaklaşık 50 TL düşürüldüğünü, sendikaların gücünün azaltıldığını, kamuda kariyer ve liyakat ilkelerinin göz ardı edilerek kamu görevlilerine sürgün yolunun açıldığını iddia etti.Hamzaçebi, şöyle devam etti:
''Buradan Sayın Başbakana bir çağrıda bulunuyorum: Torba Yasa Tasarısının görüşmelerine lütfen ara verelim. Çalışma yaşamına ilişkin düzenlemeler öncelikle Ekonomik ve Sosyal Konsey'de görüşülmek suretiyle, orada mutabakat sağlandıktan sonra TBMM'ye getirilmeli. Bu yapılmadan yasalaştırılmaya kalkılması yanlış olacaktır, demokrasiye aykırı olacaktır. Sokağa kulak vermek budur, demokrasi budur. Demokrasi, çoğunluk rejimi değildir. Demokrasi, sivil toplumda kararların olabildiğince geniş bir uzlaşmayla alınması demektir. Bu demokratik çağrının yankı bulmasını ümit etmek istiyorum.''
-''HÜKÜMET AKARYAKIT FİYATLARINA SEYİRCİ''-
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın akaryakıt şirketlerine ''karlarından fedakarlık'' çağrısı yaptığını belirten Hamzaçebi, Hükümetin akaryakıt şirketlerine rica etme noktasına bulunduğunu, bunun çaresizlik anlamına geldiğini ifade etti.
Hamzaçebi, ''Gerçekte yanlış Tüpraş'ın özelleştirilmesi ile yapılmıştır. Tüpraş, kamudayken piyasayı düzenleyici bir role sahipti. Tüpraş'ın verdiği fiyat piyasa fiyatı olarak teşekkül ederdi. Tüpraş'ı elinden çıkaran Hükümet rekabeti sağlayacağı diğer düzenlemeleri yapamadığı için bugün akaryakıt şirketlerinden ricacı olma noktasına gelmiştir. Çözüm, bu değildir. Rekabeti sağlayın. Ancak, rekabeti sağlamanın güç olduğu ortadadır. Tüpraş, tek rafineridir. Rekabet ancak ithalat ile sağlanabilir. İthalat da en az 20-25 günlük bir sürede gerçekleşebileceği için Hükümet çözümsüz kalmıştır. Çözüm, enerji piyasasına devletin ciddi şekilde girerek fiyatlara müdahil olmasıdır'' diye konuştu.
Hükümetin bu konuda başarısız ve seyirci olduğunu öne süren Hamzaçebi, ''Hükümet olmak seyirci olmak değildir, çözüm üretmektir. Yasal düzenleme gerekiyorsa Hükümet getirir biz de destekleriz'' dedi.
-EMLAK VERGİSİ-
CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Anadolu Ajansına verdiği demeçte, 2011 yılında emlak vergisinin artmayacağını söylediğini anımsattı. Ancak, emlak vergisinin her yıl yeniden değerleme oranının yarısı kadar artırılmasına ilişkin hüküm bulunduğunu hatırlatan Hamzaçebi, bunu sıfıra indirmenin Bakanlar Kurulunun yetkisinde olduğunu vurguladı. Hamzaçebi, ''Sayın Maliye Bakanı bunun mesajını vermiştir. Bu düzenlemenin Şubat ayı sonuna kadar yapılması gerekir. Sayın Maliye Bakanına söz konusu kararı Bakanlar Kuruluna göndermesini buradan ifade ediyorum'' diye konuştu.
-''KILIÇ'I SÖZLERİNİ GERİ ALMAYA ÇAĞIRIYORUM''-
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yüksek yargının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarılar konusundaki görüşlerini de değerlendiren Hamzaçebi, Kılıç'ın görüş bildirmenin ötesine taşarak, süreçte CHP'nin de yaptığı değerlendirmeleri ''saygısızlık'' olarak nitelendirdiğini, ''bunun millete yapılan bir saygısızlık'' olduğunu söyledi.
Hamzaçebi, ''Sayın Başkan şüphesiz siyasi parti ismi vermiyor ama yüksek yargı organlarına yönelik olarak Hükümetin yapmış olduğu düzenlemeyi yüksek yargı organlarını AKP'nin ele geçirmesi olarak nitelendirmeyi saygısızlık olarak nitelendiriyor. Anayasa Mahkemesi kararlarını millet adına alır. Yargı organlarının başındakiler millet adına orada oturmaktadır. Milletvekilleri de millet adına görev yapıyor. Yargı koltuğunda oturanların millet adına görüş ifade eden parlamentodaki milletvekillerini, siyasi partileri bu şekilde saygısız bir üslupla nitelemesi millete yapılan bir saygısızlıktır. Sayın Başkanı sözünü düzeltmeye ve geri almaya çağırıyorum'' dedi.
-''ÇÖZÜM, TASARIYI YENİDEN GÖRÜŞMEKTİR''-
Soruları da yanıtlayan Hamzaçebi, bir soru üzerine, Ankara'ya gelen işçilerin engellenmesini eleştirdi.
CHP'li bazı milletvekillerinin gelen işçilerle birlikte olacağını ifade eden Hamzaçebi, ''Ancak bu yasaların izin verdiği çerçevede olacaktır. Polisin girilmesini arzu etmediği yerlere milletvekili arkadaşlarımızın girmesi şeklinde bir teşebbüsleri olmayacaktır. Tamamen yasal çerçevede, kırmadan dökmeden, işçilerin sorunlarına kulak vermek ve bu sorunları Hükümete taşımak konusunda yardımcı olmak için bazı CHP'li milletvekili arkadaşlarımız bugün orada olacaktır'' diye konuştu.
(VG-MAH)
03.02.2011 13:17:02

Viagra çok çok lezzetli değildir. Yerinde olması gerektiğini tüm seçip zaten karar verin. Biz pazar geldi ve sevdim aldım. hemen şimdi kurtarmaz Ereksiyon Olamıyor Musunuz Sen üç gün beklemek zorunda.